Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

1 milliárd 750 millió forint támogatást adott Hódmezővásárhelynek a kormány

A Kormány a Költségvetési törvény a helyi önkormányzatok támogatásai és helyben maradó személyi jövedelemadója fejezeten belül előirányzat átcsoportosításával 1 milliárd 750 millió forintot adott Hódmezővásárhelynek. Az 1613/2012. (XII. 18.) Korm. határozatban foglaltaknak megfelelően a kormány a napokban folyósította is az önkormányzat feladatainak ellátásához felhasználható forrást.

– A Hódmezővásárhely történetében példátlan mértékű támogatás jól mutatja, hogy a kormány a magyar emberek oldalán áll, az előző évek állami vezetésével ellentétben nem szorongatja, hanem támogatja, segíti a településeket, és elismeri azoknak az önkormányzatoknak a munkáját, amelyek erőforrásaikat a települések fejlesztésére fordították – mondta el a támogatás kapcsán Almási István polgármester.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2012. évben jelentős mértékű kormányzati támogatásban részesült: júliusban 400 millió, míg a napokban 1 milliárd 750 millió forint forrást biztosított a kormány a városnak.

Megszakítás