Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

10 év alatt 6 játszótér Tiszta Szívvel

A 10 éves fennállását ünneplő Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány történetének hatodik játszóterét avatták fel Hódmezővásárhelyen, a Széchenyi téren.

A Tiszta Szívvel Egyesület tagjai évek óta halogatták ennek a játszótérnek az elkészítését – bár azt az újvárosiak mindig szorgalmazták –, hiszen a Széchenyi téren már van egy, igaz a nagyobb gyerekeknek. Úgy gondolták azonban, még vannak a városnak olyan pontjai, ahol erre nagyobb szükség van, mert egyáltalán nincs játszótér.

– Most jutottunk el oda a tavasz folyamán, hogy kellő forrást gyűjtöttünk egyrészt a játékeszközök beszerzéséhez, másrészt sikerült az itt élőkkel, illetve az óvodával, iskolával karöltve kitalálni, hogy pontosan mire is van szükség – mondta el Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Négymillió forintba kerültek a játszóeszközök, de emellett a kialakításban, tereprendezésben és a földmunkákban nagyon sokat segítettek a környék lakói, az olvasókör, a vállalkozók és a városrész önkormányzati képviselője.

– Készítettünk egy leltárt, ez a hatodik a 10 év alatt. Mi nagyon büszkék vagyunk rá, nagyon örülünk neki. Azt kívánom, hogy mindenki, aki a legcsekélyebb mértékben is hozzájárult ehhez, érezze magát nagyon büszkének. Mindenki megérdemel egy vállveregetést, vigyázzunk rá ugyanilyen közös erővel, hogy sokáig élvezhessék és használhassák az itt lakó gyerekek – tette hozzá a kuratóriumi elnök.

Az egyesület következő feladata az Európa Parkban lévő játszótér felújítása lesz, hiszen az az emberi gondatlanság miatt, nagyon rossz állapotban van.

 

 

Megszakítás