Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

10 éves fennállását ünnepelte az Öreg-kishomoki Kerttulajdonosok Egyesülete

Egy frissen megjelent kiadvánnyal ünnepelték hétvégén az Öreg-kishomoki kerttulajdonosok egyesületük 10 évvel ezelőtti megalakulását. A jubileumi évfordulón arra emlékeztek, hogy az elmúlt időszakban az infrastrukturális fejlesztések hatására lényegében egy új városrész született Hódmezővásárhelyen.

2002-ben alakult meg az Öreg-kishomoki Kerttulajdonosok Egyesülete. Az elmúlt tíz év sok eseményben bővelkedett az itt élők szempontjából, ezt ünnepelték hétvégén az egyesület tagjai. A múlt felidézését segítette, hogy az ünnepi összejövetelen mutatták be az Új városrész született című kiadványt, amely Öreg-kishomok jelentős eseményeit sűríti magába. Az elmúlt időszak nem csak az infrastrukturális fejlesztésekről, hanem a közösségi élet megteremtéséről is szólt.

– Először a gáz és a víz gerincvezetékek lefektetése, majd az útalap elkészítése kezdődött meg, amit aszfaltozás követett. Később megvalósult a közvilágítás is, és ma már házhoz megy a postás. Most már a kulturális programok felé is fordulunk. A gyerekeknek minden évben gyermeknapot szervezünk, emellet most már rendszeresek az őszi műsoros összejöveteleink is – mondta Saja Mária, az Öreg-kishomoki Kerttulajdonosok Egyesületének elnöke.

A 200 oldalas kiadvány 380 fotót tartalmaz. A településrészen történt jelentősebb események mindegyikét magában foglalja. A könyvbemutatóval egybekötött találkozón Almási István polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd közös ebéd és zenés mulatság zárta a programot.

Megszakítás