Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

100 kisgyermek vesz részt az ingyenes kosárlabdatáborban

Ingyenes kosártáborban közel 100 kisgyerek pattogtat a Hódtói Sportcsarnokban. A Vásárhelyi Kosársuli – saját költségén – 3×1 hetes kosárlabda tábort tart, az egyesületükben sportoló 10- 11 éves diákoknak.

Elsőként reagált Lázár János polgármester májusi közgyűlési javaslatára a hódmezővásárhelyi Kosársuli, miszerint a nyári szünidő egy részének tartalmas és olcsó, akár ingyenes eltöltésében az iskolákkal összefogva vállaljanak szerepet a sportegyesületek is. A sportszervezet 97 gyereket fogadott hétfőn a Hódtói Sportcsarnokban a tábor első napján, amely ráadásul teljesen ingyenes a résztvevőknek.

– Az egyesület úgy döntött, hogy megpróbálja ennek az anyagi részét biztosítani. Óriási segítség a szülőknek, mert a gyermeket három hétig jó helyen tudhatja. Ráadásul nem kerül egy fillérjébe sem. Egész nap foglalkozunk a gyerekekkel ráadásul még ebédet is kap – mondta Elek András, a Kosársuli elnöke.

A tábort célzottan a Kosársuliban sportoló gyerekeknek indították. A Németh László Általános Iskola és Gimnázium, a Liszt Ferenc Általános Iskola és a Szent István Általános Iskola második, harmadik és negyedik osztályos fiútanulói részére a három turnust a sportcsarnokban, június 18. július 6. között rendezik meg. Az ifjú kosarasoknak az egyesület szakemberei és főiskolás játékosaik naponta 8 és 16 óra között tartanak foglalkozásokat a Hódtói Sportcsarnokban. Mindez az utánpótlás erősítését szolgálja.

– Ezalatt a három hét alatt a gyerekek sokkal többet tanulnak mint év közben a heti két-három edzésen, amikor fáradtan érkeznek. Ősztől kezdve az ő kosártudásukban óriási fejlődés áll be – tette hozzá a sportvezető.

A kosarazás és más jellegű játékok mellett a kosárlabdázással és az egészséges életmóddal kapcsolatos beszélgetések, DVD nézés is szerepelnek a programban.

Megszakítás