Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

1100 gyermek étkezhet lakossági összefogással

1100 nehéz anyagi körülmények között élő gyermek nyári étkeztetésének biztosításához kéri a lakosság összefogását a város. Sok családban ugyanis nyáron nem csak az iskola szünetel a gyermekek számára, hanem a napi egyszeri meleg étel is.

A rendkívüli gyermekvédelmi támogatásban részesülők számára szeretne a nyári szünidőben is meleg ételt biztosítani a város. Ezért indult gyűjtés.

– Az  idei évben 1100 hat és tizenkét éves kor közötti kisgyermeket szeretnénk 44 napon keresztül étkeztetni. Június 17-én indul a program és augusztus 15-én zárul. Ezek a gyerekek iskolaidőben minimum egy ebédet kapnak, viszont amikor a nyári szünet megkezdődik, akkor otthon nem biztosított nekik a meleg étel. Emiatt fontos, hogy gondoskodjunk számukra az egyszeri meleg étkeztetésről – mondta Antal István, a Lakosságszolgálati Iroda vezetője.

Ehhez húszmillió forintra lenne szükség. Az összeg egy részét pályázati úton igyekszik megszerezni a város, a fennmaradó részhez viszont a lakosság segítségét kéri.

–  Öt-hat éve működik a nyári gyermekétkeztetés, és az önrészt mindig a város lakossága adta össze, ez nagyon jó célt szolgált eddig is – tette hozzá az irodavezető.

Az elmúlt években sokan adakoztak. Volt, aki csak pár száz forinttal, de akadt olyan is, aki több mint kétmillió forinttal támogatta a gyermekek nyári étkeztetését. Idén is bármekkora összeget be lehet fizetni az önkormányzat házipénztáránál, vagy az Erste banknál vezetett számlára, gyermekétkeztetés megjegyzéssel a következő számlaszámra: 11600006-00000000-63140053.

Megszakítás