Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

1170 gyermek nyári étkeztetését biztosítja a város

Nyári étkeztetést biztosít az önkormányzat a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családok gyermekei számára. Naponta közel 1200 adag ebédet osztanak ki a Cseresnyés Kollégiumnál – mondta el mai sajtótájékoztatóján Nagyné Tari Ibolya a Polgármesteri Hivatal népjóléti csoportvezetője.

Olasz zöldséglevessel, törtburgonyával és sült csirkecombbal, valamint barackbefőttel várták ma a rászoruló családokat a nyári gyermekétkeztetési akció keretében.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az önkormányzat idén is pályázati forrást nyert erre a célra. A napokban 13 millió 146 ezer forintból indították el a gyermekétkeztetést. Jelenleg 1170 nehéz körülmények között élő gyermek nyári étkeztetését biztosítják, ebből 83- an külterületen veszik igénybe a segítséget.

– Június 16-án indult el a nyári étkeztetés. A jelenleg rendelkezésre álló forrásból egyenlőre július 30-ig tudjuk biztosítani ezt a lehetőséget, azonban további hatmillió forintos összegben pótigényt nyújtottunk be az illetékes minisztérium felé – tájékoztatott Nagyné Tari Ibolya, a Polgármesteri Hivatal népjóléti csoportvezetője.

A pályázat kedvező elbírálása esetén augusztus 16-ig lesz az önkormányzatnak lehetősége a gyermekek nyári étkeztetésére.

Megszakítás