Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

118 szociális bérlakás újul meg

Száztizennyolc szociális bérlakás újul meg Hódmezővásárhelyen, a Dobó, a Bibó, a Janáky utcán. 233 milliót nyert a Területfejlesztési Operatív Programban az önkormányzat az infrastrukturális fejlesztésre, 140 millió forintot pedig különböző felzárkóztató, segítő programokra. Emellett egy másik pályázaton 150 millió forint támogatást kapott Hódmezővásárhely, helyi identitást erősítő programokra.

 

Mintegy 500-an élnek Hódmezővásárhely, a Dobó, a Bibó és a Janáky utcákban található szociális bérlakásokban, melyek felújítására a Területfejlesztési Operatív Programban 233 millió forintot nyert az önkormányzat.

 

Összesen 118 lakás energetikai fejlesztése, az épület külső felújítása, nyílászárók cseréje, szigetelése valósul meg. Az ott élőknek így csökkenhet a fűtésköltsége – jegyezte meg Kószó Péter, a város alpolgármestere.

  

Emellett az Észak utcai Óvoda mögött közösségi ház is épül a 233 millió forintból, ahol különböző felzárkóztató, támogató segítő programokat szerveznek majd. Ezekre 140 millió forintot nyert a város. A program a tervek szerint 2018 januárjában indul, az előkészítő szakasz fél évig tart. A bérlakások felújításának kivitelezése várhatóan 2018 nyarán kezdődhet.

 

A szociális rehabilitációs program mellett a helyi identitást erősítő pályázati támogatást is nyert Hódmezővásárhely.  A 150 millió forintos projekt, a város egészét érinti, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ együttműködésével valósul meg, különböző programok szervezésével, információs pont létrehozásával, közösségfejlesztő képzésekkel.

 

Megszakítás