Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

1200 négyzetméterrel bővül a művelődési központ

A pinceszint bővül, új épület kapcsolódik a központhoz. A nézőtér
átalakításával jobb akusztikus és vizuális viszonyok várják a látogatókat. Év
végére elkészül.

A Bessenyei Ferenc Művelődési
Központ fejlesztése tavaly tavasszal indult. Először a mellette található
parókia épületét bontották le, ahol egy új létesítmény épül. Ennek szerkezeti
munkálatai lezárultak, jelenleg a belső terek kialakítása és a gépészeti
szerelések folynak. Bár a járókelők számára kevésbé látványos, de a művelődési
ház belső átalakítása is előrehaladott állapotban van.

– A meglévő épületnél a
pinceszint bővítése már elkészült. Gyakorlatilag egy új helyiséget alakítottunk
itt ki. Erre azért volt szükség, mert a létesítmény műemlékvédelem alatt áll és
bővítését csak így lehetett megoldani – mondta Mucsi László, a Városfejlesztési
és Üzemeltetési Iroda vezetője.

Ezzel a korábbi 2000 helyett 3200
négyzetméterre emelkedett a művelődési központ alapterülete. A nézőtér mérete
nem növekszik, de sokkal korszerűbb lesz.

– A nézőtér átalakítása is
folyamatban van. Itt már a tetőszerkezetet lebontották, most gyártják az újat, a
jobb láthatóság érdekében a nézőtér dőlésszöge jelentősen megváltozik. Bár a
befogadóképessége valamelyest csökken, de sokkal jobb vizuális és akusztikus
viszonyok lesznek. Az ehhez szükséges vasbeton szerkezet készítése is
elkezdődött – tette hozzá Mucsi László.

A vásárhelyi művelődési központ
megújulása több mint egy milliárd forintba kerül. A költségek mintegy 90
százalékát a TIOP AGÓRA pályázati program biztosítja. A munkálatok ez év végéig
zárulnak.