Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

123 millió forint támogatást nyert a makói kórház szakképzésre és továbbképzésre

Egy TÁMOP pályázat keretében mintegy 123 millió forint forrásból képzések, szakképzések kezdődnek a makói kórházban. 91 dolgozó részesül olyan képzésben vagy továbbképzésben, amellyel a mindennapi munkájához szükséges tudását, szakmai képességeit fejlesztheti.

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézményben hamarosan infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg. Egy határon átnyúló pályázat keretében a makói kórház a járóbeteg szakrendelő felújítását kívánja megvalósítani, emellett népegészségügyi programot is indíthat az Egészséges Vásárhely Program mintájára.

Az infrastrukturális fejlesztések azonban nem elegendők, fontos az egészségügyi ellátás színvonalának növelése. Ezért egy TÁMOP pályázat keretében több mint 123 millió forint forrásból képzések, szakképzések kezdődnek az intézményben, amellyel a már meglévő egészségügyi dolgozók szaktudását bővítik.

– Az intézménynek 91 dolgozója fog részesülni olyan képzésekben, továbbképzésekben, vagy alapképzésben, amely mindennapi munkájához szükséges tudásának fejlesztését, szakmai képességeinek a javítását célozza meg – összegezte dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény főigazgatója.

A program során új szakképesítések megszerzésére is lehetősége nyílik a dolgozóknak.

– 27 fő szakdolgozót érint a képzésekben való részvétel. Szeretném felsorolni a képzéseket is: gyógyszerkiadó szakasszisztens, egészségügyi gyakorlatvezető, sürgősségi szakápoló, geriátriai szakápoló, haematológiai, transzfúziológiai szakasszisztens, kardiológiai és angiológiai szakasszisztens, pszichiátriai szakápoló, kémiai labor szakasszisztens képzésekről van szó – mondta Dóka Ilona, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény ápolási igazgatója.

Az elkövetkezendő két évben 64 szakápoló részére biztosítanak menedzsment jellegű továbbképzéseket a stressz-kezelés területét érintően, melyek célja az egészségügyi dolgozókat fokozottabban érintő kiégés megelőzése.

Megszakítás