Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

130 gyermek lépett fel az idei székkutasi táncgálán

Összesen 130 gyermek lépett fel a Székkutasi Művelődési Házban rendezett hagyományőrző gyermek táncgálán. A helyiek mellett orosházi és hódmezővásárhelyi fiatalok is bemutatták tudásukat a nagyszámú közönségnek.

Teljesen megtelt a Székkutasi Művelődési Ház nézőtere a IV. Hagyományőrző Gyermek Táncgálán. A Tánc Világnapja alkalmából a Székkutasi Olvasókör szervezésében megvalósult eseményen összesen 130 gyermek mutathatta be változatos produkciók keretében tánctudását. A szervező helyi olvasókör négy évvel ezelőtt alakította meg a Napsugár Gyermek Néptánccsoportot. Az esemény minden évben bemutatkozási lehetőséget ad a fiataloknak.

– Tavaly dunántúli táncokat mutattunk be, most pedig rábaközi játékokat és táncokat láthatott a közönség a székkutasi Napsugár Gyermek Néptánccsoporttól – mondta Kovácsné Rostás Erzsébet, a Székkutasi Olvasókör elnöke.

A gálát minden alkalommal meghívott vendégek előadása színesíti. Idén hódmezővásárhelyi és orosházi tánccsoportok is bemutatták produkciójukat. A szervezők szándéka, hogy a székkutasi kisgyerekek, akik nemrégen kezdtek ismerkedni a műfajjal, egy fejlődési ívet lássanak, tapasztalják meg meddig lehet eljutni a néptáncban, ezáltal is erősíthető a fiatalok elhivatottsága. A hagyományőrző rendezvényen a Székkutasi Silver Team tánccsoport is fellépett, akik társastánc koreográfiákat mutatattak be.

Megszakítás