Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

14 utat újít fel a város

Összesen 14 olyan utat, illetve útszakaszt újít fel a város a következő hetekben, amelyek eddig még nem kaptak aszfalt burkolatot. Az önkormányzat a korszerűsítést 80 millió forintból valósítja meg. A kivitelezés még ezen a héten elkezdődik és június végén fejeződik be.

Lakossági fórumokon az utak állapota állandó témaként jelentkezik. Míg 1989-ben 135 földes utca volt Hódmezővásárhelyen, addig az elmúlt évek alatt ezek nagy részének már megtörtént az aszfaltozása. A mostani felújítási sorozatba azok az utak és útszakaszok kerülnek bele, amelyek eddig valami okból kimaradtak a felújításból, és még nem rendelkeznek megfelelő burkolattal.

– Ezek közül jó néhányban elkészültek lakossági összefogással az útalapok, így ezeknek az utcáknak, illetve kisebb útszakaszoknak a felújítása történik meg, szám szerint 14 utcának az aszfaltozásáról van most szó. A beruházás 80 millió forintba kerül a városnak – mondta Hegedűs Zoltán települési képviselő.

Szinte valamennyi városrészben lesznek megújuló utak. A felújítás a Délibáb, a Virradat, a Pálma, a Józsa, a Barázda, a Csáky Kálmán, a Kovács István, a Magyar, a Könyök, az Ilka, a Korona, a Körte és a Kígyó utca egy szakaszát, valamint Erzsébeten a Gyöngyvirág utcát érinti. Mivel a beruházás műszaki tartalmai utcánként változóak, ezért más-más ütemben és módon zajlik majd az aszfaltozás.

– A kivitelezés a héten kezdődik el. Az előkészítési munkálatok már javában tartanak, a beruházás látványos részhez a jövő héten érkezik. Június végére valamennyi utcának, illetve útszakasznak meg kell kapnia az aszfaltréteget – mondta Mucsi László, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda vezetője.

Mivel sok esetben olyan utcák felújítása történik meg, melyek átmenő forgalmat nem bonyolítanak, ezért az önkormányzat nagyobb fennakadásra nem számít a munkálatok idején.

Megszakítás