Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

140 közfoglalkoztatott látott vendégül Székkutas

A közcélú munkavégzés keretében foglalkoztatott dolgozók egész éves kitartó munkájának elismeréseként Székkutas Község Önkormányzata ebédet szervezett, amelyen az idén 140 embert láttak vendégül. A megjelentek az ebéd mellé egy-egy csomagot is kaptak ajándékba.

Idén 140-en vettek részt Székkutason a közfoglalkoztatásban. Közülük nyolcvanan a község tisztaságára ügyeltek, vagy vízügyi társaságoknál dolgoztak, hatvanan pedig a mezőgazdasági startmunkaprogramba kapcsolódtak be. Pirospaprikát, hagymát vagy burgonyát termesztettek, közel három hektáron. Jövőre a tervek szerint még nagyobb területen folyik majd a gazdálkodás.

– Tízhektáros állami földet kapott Székkutas önkormányzata a startmunkaprogramhoz kapcsolódva. Ezen a földterületen zömében cirokot fogunk termeszteni, amelynek magja külön felhasználásra kerül, a cirokból pedig söprűt kötnek. Jövőre a közfoglalkoztatottak nemcsak a mezőgazdasági munkában, hanem kézi munkában is fognak dolgozni – mondta Szél István polgármester.

Székkutason jelenleg is 100-an dolgoznak a közmunkaprogramban, 30-an a képzéssel egybekötött téli közfoglalkoztatásban vesznek részt.

2010 óta hagyomány, hogy minden évben ebéddel vendégeli meg az önkormányzat azokat a közfoglalkoztatottakat, akik az adott évben a településért dolgoztak, idén 140 embert láttak vendégül.

– Eddig nem itt dolgoztam. Ilyenben nem volt részem már nagyon régen, hogy elismerjék az embernek a munkáját. Köszönjük az önkormányzatnak, a polgármester úrnak ezt a lehetőséget. Meg voltam lepődve, amikor elhívtak erre az ebédre, nem gondoltam volna – mondta Kis Sándorné.

A vendégek egyenként 2500 forint értékben ajándékcsomagot is kaptak, amely kézi készítésű házi tésztát, gyógynövény teát és élelmiszereket tartalmazott. Húsvét után ez volt a második alkalom, amikor szeretetcsomagot osztott szét az önkormányzat a közfoglalkoztatottak között, ők egyébként a megtermelt zöldségekből is több zsákkal hazavihettek az idén. Így ösztönözte őket az önkormányzat arra, hogy egyre jobb terményeket állítsanak elő.

Megszakítás