Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

1400 kisgyermek ünnepelte a karácsonyt a Fekete Sasban

Gyerekzsivajtól volt hangos a Fekete Sas a hétvégén. Az önkormányzat szombaton és vasárnap rendezte meg a hátrányos helyzetű családok számára a karácsonyi ünnepséget, közismertebb nevén a Gyermekkarácsonyt. Az idén 1400 kisgyermek juthatott szociális alapon ajándékokhoz és vehetett részt az ünnepi programokon.

A nagyszámú résztvevő és az ünnepség rangja miatt a gyermekkarácsony helyszíne idén is a Fekete Sas nagyterme volt. Több mint 320 vásárhelyi polgár, civil szervezet és helyi cég összesen hárommillió forinttal járult hozzá adományával a program sikeréhez, 1400 kisgyermek boldogságához. A vendégeket a helyszínen gyümölcsökkel és különböző finomságokkal, süteményekkel fogadták, majd minden gyermek egy könyvekből és játékokból álló csomagot is átvehetett a közeledő ünnep alkalmából.

– Miután megkapták az ajándékokat, külön örömünkre szolgált, hogy egy labdát is átadtunk nekik. Ezután mindenki megtekintette színvonalas gyermekműsorainkat, sőt kézműves foglalkozásokon is részt vehettek – mondta Antal István, a Lakosságszolgálati Iroda vezetője.    

A nagyszabású ünnepséget évente megtartják Hódmezővásárhelyen. A szervezőket az a cél vezérli, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeknek is örömteli karácsonyuk legyen.

A kis unokám most érte el azt a kort, hogy el tudtam hozni. Nagyon szerettem volna megmutatni számára ezt a városi karácsonyt. Akkor voltam legutóbb itt, amikor a fiam volt kicsi. Szerettem volna átadni számára ezt az élményt – mondta Göbölyös Mária.

Az eseményre Almási István polgármester is ellátogatott, aki az összefogás erejének nevezte a rendezvény sikerét. 

Megszakítás