Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

150-en csatlakoztak a TeSzedd akcióhoz

Kilenc helyszínen 150-en csatlakoztak Hódmezővásárhelyen a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. A hetedik éve tartó kezdeményezést a Földművelésügyi Minisztérium szervezte országosan.

 

A hódmezővásárhelyieket mindig is érdekelte a hulladék-, illetve a tisztaság kérdése. Rendszeresen visszatérő témája a lakossági fórumoknak és közgyűléseknek – jegyezte meg Hegedűs Zoltán, a város alpolgármester, aki a Rárósi úton a polgármesteri hivatal munkatársaival gyűjtötte a szemetet. Hódmezővásárhelyen mintegy 150-en csatlakoztak a TeSzedd! Önkéntesen a Tiszta Magyarországért akcióhoz. Az önkormányzat munkatársai a Rárósi út végén található illegális szemétlerakó felszámolásán dolgoztak. Építési törmelékre, állattetemre, kommunális szemétre, háztartási gépek és régi televíziókészülék maradványaira is bukkantak, amelyeket zsákokba gyűjtöttek.  

 

– Ne csak beszéljünk a szemétről, hanem tegyünk is valamit. Arra vállalkoztunk, hogy kijövünk ide és felszámoljuk a lerakót. A hétvégén kilenc helyszínen lehetett szemetet gyűjteni. Bízom benne, ha együtt felszámolunk egy-egy ilyen helyet, talán később már nem pakolnak ide hulladékot és szebbé és tisztábbá tudjuk tenni városunkat – mondta Hegedűs Zoltán.

 

A civil szervezetek, sportegyesületek, különböző munkahelyek, magánszemélyek és óvodák, iskolák részvételével tartó gyűjtést szerveztek többek között a Hódtóban, Cseri Tamás önkormányzati képviselő vezetésével, de toboroztak résztvevőket Újvárosra is, ahol három helyszínen az olvasókör tagjai, ovisok és iskolások szedték a szemetet. A Szabadság tér környékét pedig óvónők és gyerekek szépítették.

 

–  Nagyon sok hiba van bennünk felnőttekben. A kerékpárút melletti rész csupa szemét. Akik itt bicikliznek eldobják az uzsonnájuk csomagolását. Mindegy mit eszik, eldobja a zacskóját. Nem gondol arra, hogy ez nem szép dolog – mondta Tóth Sándorné, az Újvárosi Olvasókör vezetőségi tagja.

 

Kilátogatott Kecskeméti Rita önkormányzat képviselő is a Széchenyi térre. Mint mondta, nagy örömére, ha munkáról van szó, akkor is mozdíthatóak a gyerekek. A képviselő arról beszélgetett a fiatalokkal, hogy miként segíthetnek a szeketív hulladék gyűjtésében.

 

 

Megszakítás