Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

1500 rászoruló család kap élemiszercsomagot

Több mint 1500 hódmezővásárhelyi rászoruló család kap tartósélelmiszerekből álló csomagot a napokban. Az adomány az Európai Unió finanszírozásával és a Vidékfejlesztési Hivatal, valamint a Katolikus Karitász közvetítésével jutott el a városba. A csomagokban található termékek összértéke több mint 10 millió forint.

1583 rászoruló hódmezővásárhelyi család számára osztanak tartós élelmiszeradományt november 11 – 15-ig, vagyis ezen a héten, a HISZK Kalmár Zsigmond Szakközépiskola ebédlőjében. A támogatásban részesülő családok nagy része a létminimum alatt él. Az Európai Unió által finanszírozott Élelmiszersegély Programon keresztül a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, valamint a Katolikus Karitász közvetítésével jutott el az adomány.

– A hódmezővásárhelyi rászorulókhoz 20 raklap, vagyis 16 ezer kg liszt, 23 raklap tészta 6354 kg mennyiségben, 9 raklap 8148 liternyi tej és 5 raklap édesítő 3 ezer 80 kg mennyiségben érkezett meg – mondta Almási István polgármester.    

A csomagban található termékek esetében arra is ügyeltek, hogy még az édesítőszer is egészséges, természetes alapú összetevőkből álljon.

– Nagy öröm számunkra, hogy Hódmezővásárhelyen ebben az évben már másodjára tudunk a rászoruló családoknak élelmiszercsomagot biztosítani. Itt most összesen több mint 10 millió forint értékű csomagot osztunk szét. A Karitász arra törekedett, hogy a családok létszáma hangsúlyos legyen az osztásnál, így mindenki egyénre szabott csomagot kapott, de átlagosan mindenkinek biztosítunk tíz kilogramm lisztet, négy liter tejet, két csomag édesítőszert és három kilogramm tésztát – mondta Bálint Gabriella, a HTKT Kapcsolat Központ főigazgatója.

Az adományok kiosztása péntekig tart, ahol minden nap 8 – 16 óráig közel tízezer forint értékű csomagot vihetnek haza a rászoruló családok.

 

Megszakítás