Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

1600 gyermeket ajándékozott meg a város

1600 kisgyermek vett részt az idei  gyermekkarácsonyon. A hét végén a Fekete Sasban ajándékozták meg a rászoruló családokat a már hagyományosnak számító ünnepség keretében. A gyerekek ajándékokat kaptak, kézműves foglalkozáson vettek részt, illetve színpadi műsorokkal is megörvendeztették őket.

A város minden évben gyűjtést rendez azért, hogy a rászoruló családoknak is szép legyen a karácsony. Idén 1600 kisgyermeket tudtak megajándékozni a vállalkozók, civil szervezetek és magánszemélyek adományainak köszönhetően. A Városi Gyermekkarácsonyt a hétvégén a Fekete Sasban tartották. 

– Szeretem ezeket a rendezvényeket, mert kapunk könyveket és lehet karácsonyi díszeket csinálni – nyilatkozta az egyik résztvevő kislány, Szalai Gréta.

– Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk. A gyerekek is rajzolnak, saját kezűleg készítenek dolgokat, örültek a mesekönyvnek is. Mi nem vagyunk még egészen hódmezővásárhelyiek, közel három éve élünk itt, de nagyon szeretünk itt lenni. Nagyon szeretjük a várost – mondta az egyik édesanya, Ducza Rolandné.

A családokat az ajándékok és kézműveskedés mellett finomságokkal és egész napos műsorral  várták. Az adományokból mintegy hárommillió forint jött össze.  

– Le kell vonnunk azt a következtetést, hogy egy város életében nem az számít, hogy milyenek a gazdasági mutatók, mekkora területtel rendelkezik ez a város, mennyi a lakosa, hanem az, hogy az emberek mennyire tudnak összefogni egy közös cél érdekében. A vásárhelyiek már többször bebizonyították – más célok érdekében is -, hogy nagyon össze tudnak fogni. Bízom benne, hogy ez a jövőben is így lesz – mondta Almási István polgármester.

A gyűjtés még nem fejeződött be. Adományokat továbbra is várnak a képernyő alján olvasható számlaszámra. A város minden beérkező forintot a rászoruló gyermekekre fordít.

Megszakítás