Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

1600 rászoruló gyermeket ajándékoz meg a város

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is megrendezi a már hagyományosnak mondható gyermekkarácsonyt, amelyhez várja a vásárhelyi polgárok, cégek, vállalkozások támogatását.

Az év vége közeledtével egyre több szülő tervezgeti a karácsonyi előkészületeket, és gondolkodik, hogyan tudná örömtelivé tenni gyermekei számára az oly nagyon várt ünnepet. Vannak családok azonban, ahol az anyagi körülmények nem teszik lehetővé ajándékok vásárlását, ünnepi ételek készítését, sőt karácsonyfa állítását sem.

Hódmezővásárhelyen hagyománya van a gyermekkarácsony megrendezésének, mely ezeknek a nehéz sorsú családoknak segít széppé tenni az ünnepet. Tavaly több mint 1600 rászoruló kisgyermeket ajándékozott meg a város a közös karácsonyfánál megrendezett ünnepségen. Az önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezi az eseményt, amelyen a tavalyival megegyező számú gyermeket kíván megajándékozni.

Almási István polgármester ehhez a város polgárainak és gazdasági társaságainak összefogását, a kezdeményezés támogatását kérte.

Arra szeretném kérni a város polgárait, a vállalkozásokat és a civil szervezeteket, hogy támogassák a város kezdeményezését, és segítsenek abban, hogy a karácsony a rászoruló gyermekek számára is a legszebb ünnep legyen – mondta Almási István polgármester.

A pénzbeli támogatásokat az Erste Banknál vezetett, 11600006-00000000-21810866 számú bankszámlaszámra várják, “Gyermekkarácsony” megjelöléssel. Az elmúlt évekhez hasonlóan nem csak pénzbeli felajánlásokra van lehetőség, ebben az esetben az önkormányzat Népjóléti Csoportját kell keresni. További információt a 62/530-133-as telefonszámon kérhető.

Almási István tájékoztatása szerint az idei évben eddig 600 ezer forint gyűlt össze a Gyermekkarácsony támogatására. A rendezvényt december 8-án és 9-én tartják a Fekete Sasban.

Megszakítás