Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

17 milliót nyert a város az Arany János Kollégiumi Programra

Hátrányos helyzetű tanulók tehetséggondozására, egyéni kompetenciáik fejlesztésére és kollégiumi ellátására 17 millió forintot nyert az önkormányzat az Arany János Kollégiumi Program keretében. A támogatás a város két intézményét érinti.  

17 millió forintot nyert Hódmezővásárhely Önkormányzata az Arany János Kollégiumi Program folytatására. A program keretében középiskolai tanulmányokra felkészítő, kulcskompetenciákat fejlesztő és tehetséggondozásra irányuló képzéseket kapnak a tanulók, emellett közösségépítő kirándulásokon is részt vesznek.

A támogatásból a Cseresnyés Kollégium, illetve a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda részesül. A  két oktatási intézmény a 2005/2006-os tanévben pályázott először a programban való részvételre, amelyben országos összehasonlításban a legjobbak között helyezkednek el. A bevont tanulók létszáma az indulás óta tízszeresére növekedett.

– Ez a két intézmény az, ahol a hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok egyéni fejlesztése, kompetenciáinak bővítése egy tanéven keresztül történik. A pályázat segítségével ingyenes kollégiumi ellátásban, napi ötszöri étkezésben, ruházat, illetve tanszerutalványban részesülnek a fiatalok. A közösségépítés, illetve a szocializációjuk segítése érdekében pedig külföldi és belföldi kirándulásokat, illetve programhétvégéket szervez a kollégium számukra – mondta Tóthné Kecskeméti Katalin tanügyi főtanácsadó.

Az elmúlt évek során a városban eddig 72 tanuló részesült az ellátásban, amely a nyolcadik után a kilencedik osztályra való felkészítést, a középiskolai képzésekre való sikeres felvételt segítette elő. Az újabb támogatási összeg lehetővé teszi, hogy 2012/13-as tanévben a kezdő osztályban, most 18 új belépő gyermekkel induljon a program.

Megszakítás