Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

1700 rászoruló család kap élelmiszer csomagot Hódmezővásárhelyen

Mintegy 12 millió forint értékben oszt szét élelmiszercsomagot ezen a héten a város a Katolikus Karitásszal együttműködve. 1700 rászoruló és nagycsaládos részesül az adományból, egyénként körülbelül hétezer forintos csomagot vihetnek haza.

Hódmezővásárhelyen az elmúlt években és hónapokban is számos példa volt az összefogásra és a rászorulók támogatására – kezdte a témában tartott sajtótájékoztatót Almási István. A polgármester elmondta: Karácsonykor a gyerekeket 3 millió forintból ajándékozták meg, a hetven év felettiek – több mint ötezren – pedig fejenként négyezer forintos vásárlási utalványt kaptak. Most a Katolikus Karitászon keresztül újabb 1700 család részesül támogatásban.

– A Karitász az Európai Unióval szervezett élelmiszersegély programban vett részt, és ennek kapcsán 24 raklap lisztet, ami 18840 kg, 30 raklap tésztát, ami 12600 kg, 4 raklap kekszet, ami 1260 kg és 6 raklap kakaót, ami 5184 kg, biztosít Hódmezővásárhely számára – mondta Almási István, polgármester.

Az adomány összértéke mintegy 12 millió forint. Az 1700 család egyenként körülbelül hétezer forint értékű élelmiszercsomagot vihet haza.

– Egy-egy csomagban 10 kg lisztet tudunk szétosztani, 14 csomag tésztát, 3 liter kakaót és 2 csomag kekszet – tette hozzá Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója.

Az 1700 családot – rászorulókat és nagycsaládosokat – levélben értesítették arról, hogy a nekik járó adományt ezen a héten vehetik át.  Az érintettek örömmel vették a lehetőséget.

– Egyedül nevelem a gyerekeket, csak a családi pótlék van, meg a gyes, amiből tudom. Albérletben vagyunk, úgyhogy ez nekünk nagyon nagy segítség – mondta egy édesanya, Kocka Annamária.

Minden város feladata, hogy segítse a rászorulókat – mondta Almási István, de azt is hozzátette: a mostani élelmiszerosztás különleges jelentőséggel bír.

– Nem éhségsztrájkot, nem éhségfelvonulást kell szervezni, hanem összefogni és ezeknek az embereknek adni, hogy valóban jobb legyen a közérzetük, a létük – tette hozzá a polgármester.

Megszakítás