Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

19 kedvezményes telek Új-Kishomokon

19 kedvezményes telket hirdetett meg az hódmezővásárhelyi önkormányzat Új-Kishomokon a Kiskert, Tücsök és a Szikes utcák által határolt területen – jelentette be Almási István, a város polgármestere. Az ingatlanokra 35 évnél fiatalabb, állandó hódmezővásárhelyi lakcímmel rendelkező házaspárok jelentkezhetnek, március 16-áig.

Nagy az érdeklődés a Családi Otthonteremtési Kezdeményre (CSOK) Hódmezővásárhelyen, ezért az önkormányzat kedvezményes telkeket biztosít a vásárhelyieknek – hangsúlyozta Almási István polgármester Új-Kishomokon tartott sajtótájékoztatóján.

– 19 telket hirdettünk meg 35 éven aluliaknak, akik hódmezővásárhelyi állandó lakcímmel rendelkeznek és házaspárok. Otthonteremtésre Új-Kishomokon a Kiskert, Tücsök és a Szikes utcák által határolt területen van lehetőség – fejtette ki.

Itt az egyes házhelyeket 548 és 791 négyzetméter között alakították ki, de közösségi tér és játszótér is helyet kap majd a területen.

– A telkeket egységesen 1 millió forint vételárért értékesítjük. A benyújtott pályázatokról a Lakásügyi Szaktanácsadó Testület dönt majd. Az ő javaslataik alapján tárgyalja a közgyűlés, tehát a képviselő-testület mondja ki a végső szót – tette hozzá Almási István.

Bővebb felvilágosítást az érdeklődők a Lakás- és Helyiséggazdálkodási Csoport munkatársaitól, az ügyfélszolgálat 15-ös ablakánál kapnak, a telkek térképét pedig a város honlapján, a kedvezményes közművesített építési telkek címszó alatt lehet megtalálni. A jelenleg belvizes területet még fel kell tölteni, a közművek kialakításáról viszont az egyeztetések már elkezdődtek.

– 200-220 méteres különböző közművezetékeket kell kiépíteni. Gondolok itt az ivóvízre, szennyvízre, gázra, illetve egy útalapot is szeretnénk megvalósítani mintegy 1100 négyzetes területen – mondta Mucsi László, a polgármesteri hivatal városfejlesztési és építéshatósági iroda vezetője.

Akik érdeklődnek a kishomoki kedvezményes telkek iránt, azok a szándéknyilatkozatot március 16-án, délig nyújthatják be. Közben egy másik otthontámogatási lehetőség is elindul. A Szabadság tér és a Vöröskereszt utca sarkán lévő üres területet is szeretné a város felosztani és kiosztani. Itt 250 négyzetméternyi telken, egységes homlokzati megjelenéssel, kisvárosi övezetbe illő, akár háromszintes sorházakra lehet pályázni. A tervezés a jelentkezések függvényében kezdődik majd el.

Megszakítás