Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

20 évig a Hit Gyülekezete használhatja az egykori Korzó Mozi épületét

Hódmezővásárhely Önkormányzata húsz évre a Hit Gyülekezete rendelkezésére bocsátotta az egykori Korzó Mozi épületét, ahol a vallási közösség az elmúlt évben tartotta összejöveteleit. A közgyűlés jelképes, 1 forintos bérleti díjat szavazott meg, mivel a város milliókkal támogatja a többi történelmi egyházat is, ráadásul a vallási közösség saját költségein újította fel az előtte évekig üresen álló és leromlott állapotban levő ingatlan közel kétharmadát. Idén homlokzatrekonstrukció következik.

A Hit Gyülekezetének Hódmezővásárhelyen jelenleg mintegy 150 fős taglétszáma van. Az elmúlt években a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézményben voltak az igehirdetések. A városrehabilitációs munkálatok miatt azonban a zeneiskola elköltözött, így a Hit Gyülekezetének is új helyet kellett keresni. Ekkor vetődött fel lehetőségként a hét éve kihasználatlanul álló, egykori Korzó Mozi épülete.

– Beadtuk igényünket az önkormányzathoz, ami pozitív elbírálást nyert és bizalmat kapott a gyülekezet egy év próbaidőre. Mi felújítjuk az épületet, az egy év lejárta után kivizsgálják tevékenységünket, hogy megkaphatjuk-e a bizalmat a továbbiakban is – tájékoztatott Csepregi János, a Hódmezővásárhelyi Hit Gyülekezet vezetője.

A tavaly megkötött, egy évre szóló használati szerződés nyáron jár le, ezért a gyülekezet azt kérte a közgyűléstől, hogy 20 évre hosszabbítsák azt meg. Lázár János polgármester azt javasolta: jelképes, 1 forintos bérleti díjat kérjenek, miután más felekezeteket milliókkal támogat a város. A gyülekezet pedig saját pénzén újítja fel az önkormányzat tulajdonát.

– Nagyon köszönjük és hálásak vagyunk azért a kegyelemért, hogy van otthona húsz évig a gyülekezetnek, így szolgálhatjuk Hódmezővásárhely lakosságát. Azt a karitatív munkát, amit végzünk, nagy szeretettel fogjuk végezni- tette hozzá Csepregi János.

Az épület belső kétharmadát már felújították a gyülekezet tagjai, így december óta az egykori moziban zajlanak az istentiszteletek. A külső homlokzat várhatóan idén készül el.

Megszakítás