Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

200 millióból újul meg a Hóvirág utcai bölcsi

Két hét múlva befejeződik a Hóvirág utcai bölcsőde felújítása Hódmezővásárhelyen. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból, 200 millió forintból valósul meg a beruházás, amely összesen 164 kisgyermek mindennapját teszi majd szebbé a jövőben.

 

Hódmezővásárhely oktatási infrastruktúrájában soha nem látott fejlesztéssorozat valósul meg. Megújulnak az iskolák, óvodák és a Hóvirág utcai bölcsőde is. Február óta dolgoznak a szakemberek az előbbi intézmény felújításán, amelynek munkálatai hamarosan befejeződnek.

 

– Öröm számunkra, hogy most november végével befejeződik egy ezer forint híján 200 milliós nagyságrendű beruházás. A felújítás magába foglalja a külső szigetelést, a kazánház megújulását. Szépen megújultak a csoportszobák, a gondozási egységek – mondta Bálint Gabriella önkormányzati képviselő.

 

Nemcsak a szociális helyiségek újultak meg, hanem az intézmény berendezései és a tárgyi eszközök is, amelyek beszerzése még folyamatban van. A beruházás ideje alatt a csoportok összevontan működnek.

 

– Az esztétikum nagyon fontos a nevelésben, és úgy gondolom, hogy ez hatással lesz a munkánkra is. Eddig is teljes odaadással végeztük a feladatokat, azonban egy szép környezet még jobban segít a munkánkat – mondta Tóthné Károly Katalin kisgyermeknevelő.

 

A Hóvirág utcai bölcsődében 28 pedagógus gondoskodik 164 gyermekről. Az intézmény 10 terméből 6 már elkészült, és a következő hetekben a hátralévő 4 csoportszoba átalakítása is befejeződhet majd.

Megszakítás