Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

200 tanulót mozgat meg az Abigél

Már javában folynak az Abigél című musical előkészületei a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában. A darab közel 200 tanulót mozgat meg, csak a prózai részeknél mintegy 65-70 főre van szükség. A szövegek megtanulása és az első próbafolyamat most fejeződött be.

A Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola vezetősége a közösségformálást évek óta fontosnak tartja, melyhez szerinte a színpadi produkciók kiválóan alkalmasak. Az intézmény szombaton is gyerekzsivajtól volt hangos, még a vakáció sem akadályozta, hogy megkezdődjenek az Abigél című musical szöveges próbái. Mindezt komoly szereplőválogatás előzte meg, az intézmény szinte teljes létszámát sikerült megmozgatni, hiszen Szabó Magda regényének színpadi változatában közel 150- 200 gyermek vesz majd részt.

– Azt szerettük volna, hogy minél több gyerek tudjon szerepelni a darabban, és meg tudja mutatni azt a rejtett kincset, ami benne van. Koczka Ferenc rendező, aki iskolánk volt tanítványa, tudott is azonosulni ezzel a szemlélettel és tulajdonképpen erre a gyermekközösségre íródott át a darab, mind zeneileg, mind tartalmi szempontból – mondta Forrainé Kószó Györgyi, a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola igazgatója.

Csak a prózai részekhez közel 70 főre van szükség, így az elmúlt időszakban a szerencsések gőzerővel tanulták a szövegeket, hogy az összemondásokat is gyakorolni tudják. A diákok kettős szereposztásban adják majd elő a darabot. Az egyik Witai Georginát Hevesi Flóra kelti majd életre, akinek ez lesz második bemutatója, hiszen tavaly a Szegedi Szabadtéri Játékok Valahol Európában című darabjában már szerepelt. Akkor kapott igazán kedvet ehhez a műfajhoz, így természetes volt, hogy ő is jelentkezik az iskolai Abigél musicalre.

– Amikor megtudtam, hogy ezt fogjuk előadni, direkt megnéztem a filmet, ami jó hosszú volt, de nekem nagyon tetszett, a musical színpadi változatához hasonlóan. Még a zenét is meghallgattam külön, hogy felkészült legyek. Szerintem, mindenki főszereplő szeretett volna lenni, de örültem volna egy kisebb szerepnek is, ezért is nagy boldogság, hogy ezt a szerepet kaptam meg – mondta Hevesi Flóra, a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tanulója.

A próbák első szakasz ezzel véget ért, legközelebb majd csak augusztusban találkoznak a gyerekek, hogy folytassák a gyakorlást. Az előadás premierje ősszel, a megújult Bessenyei Ferenc Művelődési Központban lesz.

Megszakítás