Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

2018 végére készülhet el a pihenőpark a Kossuth helyén

Jövőre indul, és még 2018-ban meg is valósul majd a korábbi Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyére tervezett pihenőpark kialakítása. A környékbeli lakosok így nemcsak egy új zöld felületnek, hanem számos kikapcsolódási lehetőséget is biztosító, többfunkciós létesítménnyel is gazdagodhatnak majd.

 

A múlt évben konzultáción dönthettek a vásárhelyiek a lebontott épület helyének hasznosításáról. Akkor egy olyan zöldterület mellett tették le a legtöbben a voksot, ahol minden korosztály megtalálja a maga kikapcsolódási lehetőségét. Hónapok múlva egy TOP-os pályázat segítségével indul el a Zöld Hódmezővásárhely program, amelyre a kormány több mint 830 millió forintot különített el. Így egy rekreációs park valósulhat meg az érintett helyszínen, amelynek központi eleme egy tó lesz.

„Maga a tó lépcsőzetesen lesz kialakítva, ezáltal egy kicsit védettebb lesz. A parknak egy része játszótér lesz, amelyben megjelennek a vizes elemek. Szorosan a parkhoz, de mégis elkülönülve lesz egy fitnesz tér. A parkkal szemben van egy sportpálya, ami annyira közkedvelt, hogy indokolt erre a részre is átcsempészni néhány elemet” – tájékoztatott Kecskeméti Rita önkormányzati képviselő.

A parkban rengeteg honos növényt ültetnek majd el, amelyek zajvédő funkciót is ellátnak, ugyanakkor lesznek napozásra alkalmas területek, ahova modern és kényelmes közterületi bútorokat is elhelyeznek majd. A biztonság érdekében kamerarendszert is létesítenek majd a pihenőpark területére. Ugyanakkor nemcsak itt valósul meg jelentős zöldberuházás, hiszen ebből a pályázati forrásból az Európa park is megújulhat.

„A fa elemeket kell rendbe rakni, de ezen túl a sportpályának a területe kap majd egy két centiméteres aszfaltréteget, illetve a pálya körüli kerítés is megújulhat. Az elhasználódott és a hiányzó részeknek a cseréje és festése történik majd meg” – emelte ki a képviselő.

A háttérmunkák már javában tartanak, azonban a látványosabb része a beruházásnak jövő év elején kezdődik és remélhetőleg 2018 végén már a város közönsége is használhatja majd a pihenőparkot és felújított Európa parkot is.


Forrás: Vásárhelyi Televízió

 

Megszakítás