Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

230 milliót nyertünk a kormánytól – újra bölcsőde lehet a Teleki utcában

bolcsi

Hosszú évek után újra kisgyerekek lakhatják be a korábban bezárt Teleki utcai bölcsődét. Hódmezővásárhely 230 millió forintra pályázhat a kormánynál egy megyei jogú városoknak szóló felhíváson. Az önkormányzatok a pénzt csak bölcsődék kialakítására költhetik. A napokban megtörtént erről az egyeztetés városházán.

Hódmezővásárhelyen a bölcsődei ellátást jelenleg az Egyesített Bölcsődei Intézmény biztosítja, ezt pedig a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás Kapcsolat Központ (HTKT) működteti. Ahhoz, hogy az önkormányzat benyújthassa a pályázatot, a szerdai közgyűlési ülésen a képviselőknek, illetve a HTKT-nak is igent kell mondani.

A vásárhelyi polgárok nagyon várják, hogy ismét bölcsődeként működjön az ingatlan. A városi konzultációs kérdőívet összesen 2247-en küldték vissza, ezen számos kérdés szerepelt, 2033 válaszadó támogatja az önkormányzat ez irányú tervét. A Teleki utcai bölcsőde újranyitása a tabáni, susáni és béke – telepi kisgyermekes családok számára nagy könnyebbséget fog jelenteni.

Megszakítás