Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

230 új kerékpártároló a buszpályaudvaron

160 új kerékpártárolót alakítottak ki az a buszpályaudvarnál, református újtemplomnál az önkormányzat jóvoltából, illetve további 70 biciklitárolót helyezett ki a DAKK a pályaudvar Bocskai utcai oldalán, Hódmezővásárhelyen. A rossz állapotú régi kerékpártárolókat is megjavították, így a 230 férőhelyet jelentő 6 beruházást követően most már több mint 400 biciklitároló van a buszpályaudvar környékén.

 

– Rengeteg kerékpár volt nem a kerékpártárolóban elhelyezve, kevés volt a kerékpártároló. A DAKK Zrt. partner volt ebben a megkeresésben. A kollégáik felmérték egy héten át, hogy hány kerékpárt hoznak ide a buszpályaudvar környékére, ennek alapján meghatároztuk azt, hogy mi a teendő. Partner volt abban is a DAKK Zrt., hogy elvállalta, hogy kijavítja azokat a kerékpártárolókat, amelyek hibásak, és újakat is helyeztek el a Bocskai utcai részen. Hódmezővásárhely önkormányzata pedig a másik oldalon alakított ki új kerékpártárolót burkolattal. 160 új kerékpártárolót telepítettünk le – mondta Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere.

  

Több mint 400 kerékpárt lehet tárolni, ha szerencsénk van, akkor ezek a kerékpárok most már olyan helyen tárolhatóak, ahol nem zavarják az utasoknak a mozgását, illetve nem a kerítésnek támasztják. Merem remélni, hogy minden kerékpáros megelégedésére szolgál, bízom benne, hogy eltűnnek a kerítésekről, illetve a térelválasztókról a kerékpárok – mondta Göbölös András, a DAKK Zrt. műszaki igazgatója.

 

A korábbi felmérések során olyan bicikliket is találtak az önkormányzat munkatársai, amelyek szemmel láthatólag már régóta gazdátlanul rozsdásodnak kikötve. A tucatnyi kerékpárt, ha továbbra sem jelentkezik érte a tulajdonosuk, rendőrség jelenlétében, jegyzőkönyvben rögzítve eltávolítják a buszpályaudvarról, és a talált tárgyak osztályára viszik.

 

Megszakítás