Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

23,7 millió forintot nyert eszközbeszerzésre a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Kft.

Több mint 23 millió forintot nyert a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. önrészt nem igénylő, Európai Uniós pályázaton. Így a csökkentett munkaképességű dolgozók tevékenységét két speciális eszközzel tudják segíteni.

A Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. több európai uniós pályázatából az egyik már biztosan nyert, így nagyobb összegű eszközbeszerzésre nyílik lehetőség a következő hetekben.

23, 7 millió forintot nyertünk. A pályázat a csökkentett munkaképességűek foglalkoztatásához kapcsolódóan eszközbeszerzésre fordítható. Két eszközt kívánunk beszerezni ebből az összegből: egy elektromos targoncát, valamint egy úgynevezett címkezsinórozó gépet, amivel jelenleg is bérmunkát végzünk. Ezt a munkát kívánjuk a jövőben még inkább elősegíteni ezzel a géppel – mondta Magyar József, a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A vásárhelyi cég a címkezsinórozó gépet az autóillatosítók gyártásában használja, amelyekből havi szinten milliós nagyságrendben állítanak elő. Ezekre a tárgyakra a gumiakasztót ezzel a speciális eszközzel rakják rá. A targoncára pedig már az elkészült munkák teherautóra való rakodásánál van nagy szükség. Az eszközvásárlásokkal az eddigi munkát még hatékonyabbá lehet tenni.

Az elmúlt év csúcseredményt, mintegy 70 millió forintos árbevételt hozott. Sőt azt szeretném, hogy ezt idén túl is szárnyaljuk. Ha ez megvalósul, akkor jobbára annak is köszönhető lesz, hogy partnereinek is több olyan területen nyertek pályázaton, amelyek hozzánk is kapcsolódnak – tette hozzá Magyar József.

A vásárhelyi cég további pályázati sikerekben bízik. A közgyűlés jóváhagyását kéri majd az egészségre való nevelés és szemléletformálás témájában kiírt támogatáshoz is, amely 10 millió forint keretösszegű. 200 dolgozó munkahelyi képzése pedig akkor valósulhatna meg, ha egy másik 50 milliós pályázat is eredményes lesz. Ezeknek a támogatásoknak nagy előnyük, hogy önrészt nem igényelnek.

Megszakítás