Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

2400 rászoruló gyermek kap iskolakezdési támogatást

2400 rászoruló gyermek kapott 5800 forint értékű Erzsébet-utalványt a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében. Aki az érintettek közül nem tudott megjelenni a hivatal épületében, az utalványokat a pénztárban veheti át. A támogatást a rászoruló családok az iskolakezdéshez vehetik igénybe.

Gyermekenként 5800 forintot kapnak azok a családok, akiknél 2013. augusztus elsejéig megállapították a rendszeres gyermekvédelmi támogatást. Az iskolakezdési támogatást Erzsébet-utalvány formájában vehetik át az érintettek.

– A mai napon Erzsébet-utalványok átadására került sor a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében. A kormány minden rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermeket 5800 forintos Erzsébet – utalványban részesít évente két alkalommal, iskolakezdéskor, illetve karácsonykor – mondta Antal István, a Lakosságszolgálati Iroda vezetője.

Vásárhelyen 1400 család jogosult a támogatás igénybevételére. Előzetes kiértesítéssel két napon át hét-hétszáz családot hívtak a Polgármesteri Hivatal épületébe az önkormányzat munkatársai. Az utalványokat az értesítés és a személyi iratok bemutatásával az érintettek személyesen vagy meghatalmazott útján vehetik át. Amennyiben ezen a két napon nem tudtak megjelenni, a továbbiakban a pénztárban kaphatják meg a támogatást.

Az Erzsébet-utalványokat csak meghatározott célokra lehet elkölteni, hogy biztosan a hátrányos helyzetű gyermekek beiskolázását szolgálja az összeg. Mintegy harminc vásárhelyi elfogadóhelyen többek között élelmiszerre, tanszerre, könyvre és ruházati termékekre lehet beváltani.

 

Megszakítás