Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

247 millió forintos útfelújítás a Kertvárosban

Napok óta dolgoznak a munkások a Kertvárosban. Nyár közepére teljesen új aszfaltréteget kap a Hóvirág, a Hódtó és a Madách utca. A 247 millió forintos, 90 százalékában uniós támogatással megvalósuló útépítés ideje alatt félpályás útzárra és sebességkorlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

A Dél-alföldi Operatív Program útfejlesztésére kiírt pályázatán nyert jelentős támogatást a város három nagy forgalmú belterületi út fejlesztésére. A 247 millió forintos, 90 százalékban, mintegy 222,3 millió forint összegben támogatott pogram a Madách, a Hóvirág és Hódtó utcák újjáépítését foglalja magába. A kivitelező a Hódtóban már felvonult a helyszínre, az aszfalt bontása és a szegélyépítés már elkezdődött.

– A projekt a Tóalj – Hódtó – Kaszap utcák találkozásánál lévő körforgalom és a vasúti aluljáró előtt lévő körforgalom közötti szakaszon fog megvalósulni, ahol két réteg aszfalt kerül az úttestre, természetesen az útalap kijavítását követően – mondta Szilágyi Tamás projektmenedzser.

A munka ideje alatt nem lesz lezárva teljes egészében az út forgalma, nem várható elterelés, de félpályás útzárra és sebességkorlátozásra számítani kell. Emiatt az arra közlekedőktől türelmesebb és figyelmesebb vezetést kérnek a kivitelezők.

– Az út elöregedett felülte összetöredezett, kátyúkkal teli, ráadásul az elmúlt években olyan felbontásokra és munkákra került sor, amely süllyedéshez vezetett az útszegély mellett. A szakasz mindenképpen megérett a felújításra – tette hozzá Szilágyi Tamás.

A tervek szerint július közepétől már biztonságos és jó minőségű aszfaltcsíkon lehet közlekedni a Hódtó ezen szakaszán.

Megszakítás