Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

300 millió forintos beruházás valósul meg a Jókai utcán

Állami forrásból újítják fel a Jókai utcát. A több mint 300 millió forintos beruházásnak köszönhetően a 45-ös és a 47-es út között szakasz új aszfaltköpenyt kap, és az érintett szakaszon megújul a Jókai utca két oldalán található csapadékvíz-elvezető rendszer is.

A Magyar Közútkezelő Zrt. által lefolytatott közbeszerzési eljárás után, több mint 300 millió forintos uniós támogatásból valósul meg a Jókai utca felújítása.

– Az út 45-ös és a 47-es közötti szakaszán kerül sor új aszfaltszőnyeg kiépítésre, természetesen előtte azokat a részeket, ahol az útalap nem megfelelő teherbírású, a kivitelező kicseréli – mondta Mucsi László, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda vezetője.

A projekt része az is, hogy a Jókai utcán, ezen a szakaszon az út két oldalán lévő csapadékvíz-elvezető rendszert is felújítják, ennek köszönhetően megoldódnak a közút eddigi vízelvezetési problémái is.

Az arra közlekedőknek az útalap cserék miatt lezárásokra kell számítaniuk.

– A Jókai utcán félpályás útlezárás van, két szakaszon. A 45-ös út a Szántó Kovács János út felől a lámpás csomóponttól 100 méterre van lezárva, illetve a Rárósi és a Kutasi út közötti szakaszon van még egy újabb útlezárás – mondta Mucsi László.

Az önkormányzat munkatársai felhívják a lakosság figyelmét, hogy kövessék nyomon az egyes utcák időszaki egyirányúsítását, hiszen ott, ahol a munkagépek éppen aktuálisan dolgoznak, a Jókai utca felől nem lehet majd a mellékutcákba behajtani. Ugyanez vonatkozik a nagyobb kereszteződésekre is, amelyek ideiglenesen szintén zsákutcává válhatnak.

Megszakítás