Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

363 milliós fejlesztések a településrészeken

363 milliós külterület-fejlesztési programot fogadott el Hódmezővásárhely közgyűlése. A beruházássorozatra érinti a 4 külterületi települést, Öreg-és Új-kishomokot, illetve a szórványtanyák egy részét.

 

Szikáncson a lakosság régi vágya a Fő utca és az Ács Lajos utca útburkolatának felújítása. Ez a két utca 2018-ra több mint 40 millió forintból megújul. Ha az időjárás is engedi, a munkálatok még ebben az évben megkezdődnek.

 

– A két utca felújítása mellett tervezzük jövőre, hogy felújítjuk a szikáncsi játszóteret is. A jelenlegi előírásoknak megfelelő, modern játszóeszközök elhelyezésével hozzájárulunk ahhoz, hogy a szikáncsi gyermekek megfelelően tudják a szabadidejüket eltölteni – mondta Benkő Zsolt önkormányzati képviselő.

 

Szikáncson a futballpályát is felújítják majd. Több mint 33 millió forintból műfűvel látják el a felületet, új védőhálót, kapukat és palánkot állítanak. A tervek között említhető a korábbi iskola épültének felújításával egy közösségi ház létrehozása is a településrészen.

 

Batidán 40 milliós fejlesztésre lehet számítani. Ott a régi játszótér teljes megújításával és a Vásárhelyi utca felújítását tűzte ki célul az önkormányzat. A batidai kiskertek felé vezető utat is leaszfaltozzák, illetve a helyi olvasókör épületét is renoválják.

 

Erzsébeten is hasonló munkálatok várhatóak.

 

– Az erzsébeti fejlesztések is tartalmazzák az összes belterületi utcarész, a Posta, a Barátság, a Kossuth, a Czirják és a Gyöngyvirág utca felújítását, ezen felül a település központjában található játszótér megújítását. Mindez 2018-ban megvalósul – fejtette ki Benkő Zsolt.

 

Kútvölgyön pedig a fejlesztések fontos része a Rákóczi utca eddig csupán útalappal rendelkező 120 méteres szakaszának helyreállítása, a helyi játszótér újjáépítése, sőt az iskola mögötti sportpálya rendbetétele is.

 

A Mátyáshalmi-iskola tetőszerkezetének felújítása már idén megkezdődött. Nemcsak a tetőt, hanem az épület szerkezete is megújul 2018-ban, mintegy 63 millió forintból. Öreg-Kishomok és a Szegedi út melletti kerékpárút, közvilágításának kiépítése 2019-re valósulhat meg, 50 millió forintból.

Megszakítás