Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

3700 méter új kerékpárút épül Vásárhelyen

A Dél Alföldi Regionális Operatív Program keretén belül, az Európai Unió támogatásával valósul meg az a beruházás, amelyben több mint 330 millió forint értékben 3700 méter új kerékpár út épül, és emellett 1200 métert újítanak fel városunkban. Ennek részeként, jövő év áprilisában a Béke telepen is elkezdődik a kerékpárút építése – adott tájékoztatót Fekete Ferenc települési képviselő.

A tervek szerint a Mester utcán épülő úttal a Béke telepet is bevonják a város kerékpárút hálózatába, hiszen a Rárósi, Jókai és Szentesi utakon már található kerékpárút, ám ezek között nem volt összeköttetés.

Az is világosan látszik, hogy az elmúlt években nagyon megnőtt az autósforgalom a Mester utcán. Balesetveszély szempontjából sem mindegy, hogy a kerékpárosok hol tudnak közlekedni.

A 330 millió Ft-os beruházásból a Béke telepi építés 105 millió Ft-ba fog kerülni, ebből a támogatás összege 87 millió Ft. A Mester utcán nem csak új kerékpárút épül, hanem azon az oldalon megújul majd az összes vízelvezető árok és a közműberendezések is

Sőt a Mester és a Szent László utcán, azokon a szakaszokon, ahol nincsenek, a hiányzó járdák is meg fognak épülni.

Nagyon fontos az is, hogy a Nyárfa utcától a Szentesi útig nincs járda, emiatt már baleset is volt. Az ezen a szakaszon épülő kerékpárúton a gyalogosok is biztonságosabban közlekedhetnek majd.

Úgy gondolom, hogy ez előrelépés a Béke telepen élőknek, hiszen nagyon intenzív a lakosság növekedése az elmúlt években ebben a városrészben. Ez az ingyen telkeknek is köszönhető, emiatt sok fiatal és gyermek él itt. A beruházás megvalósulásával jobb lesz az itt élők komfortérzete.

Az építés áprilisban fog indulni, addig a települési képviselő lakossági fórumokat tart azért, hogy a városrész lakói elmondhassák észrevételüket a tervezett kerékpárúttal kapcsolatban.

Megszakítás