Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

40 napirendi pontot tárgyalt a közgyűlés

37 napirendi pontot nyílt, hetet zárt ülésen tárgyalt meg csütörtökön délután és este Hódmezővásárhely képviselőtestülete. Döntés született többek között az északi elkerülő út nyomvonaláról, új taxi állomáshelyek létesítéséről és az országzászló állításáról is.

Délután három órától egészen éjfélig ülésezett csütörtökön a vásárhelyi közgyűlés. Harminchét napirendi pontot tárgyaltak a képviselők, ezek között kiemelt jelentőségű az északi elkerülő út nyomvonalának kijelölése volt.

Döntött a grémium új taxi állomáshelyek létesítéséről és azok használatáról is. Ennek értelmében a Kossuth téren, a bank mellett kétszer négy taxi kap helyet, a Nagyállomásnál öt, a Népkerti állomásnál két, a Kossuth téri buszöbölnél nyolc, a kórháznál a Véradó előtt két drosztot alakítanak ki. Almási István alpolgármester javasolta, hogy az eredetileg tervezett kétezer forintos járművenkénti havidíjat felezzék meg, de egy összegben kelljen az éves díjat befizetni. A rendelet május elsejével lép életbe.

Meghatározták a május 3-án tartandó közmeghallgatás témáit is, a képviselők döntése értelmében ezek az Agóra programjai és a Vásárhelyen működő kisebb sportegyesületek lesznek.

Több tájékoztató is elhangzott a közgyűlésen. A közfoglalkoztatás kapcsán Holubán Csilla csoportvezető kiemelte, hogy az év elején a városi közmunkaprogram rendkívül nehéz helyzetbe került, de Lázár János közbenjárásának köszönhetően sikerült még minisztériumi forrásokat szerezni. A polgármester ez ügyben elvégzett munkáját hangsúlyozta dr. Kószó Péter alpolgármester is, aki a köszönetnyilvánítás után rámutatott: több száz vásárhelyi család megélhetéséről van szó.

A képviselők tájékoztatót halhattak még a helyi tűzoltóságnál és a Kapcsolat Központban végzett elmúlt évi munkáról, akárcsak az iskolai és óvodai beiratkozásokról, valamint a Városellátó nyereséggel működtetett piaci és parkolási tevékenységéről is. Döntés született a kátyúzás idei menetrendjéről és az országzászló emlékmű felállításáról is. Ez utóbbi helyét – szakértői bizottság ajánlására – a Szent István téren jelölte ki a grémium, aktualizált mondanivalóval és üzenettel.

Megszakítás