Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

43 delegációt várnak az úszó Eb-re

Az angol úszószövetségtől küldöttség is érkezik a hódmezővásárhelyi uszodába a júliusi ifjúsági úszó Európa-bajnokság előtt, hogy felmérjék a helyi viszonyokat. Olyan csapat is akad, amely a kontinensviadal előtti héten a városban edzőtáborozik – derült ki többek között a helyi szervezőbizottság megbeszélésén.

– Az Emberi Erőforrások Minisztériuma mintegy 50 millió forinttal támogatja a verseny szervezését azon felül, hogy a Kormány is hozzájárul az uszoda fejlesztéséhez – mondta Benkő Zsolt önkormányzati képviselő, a szervezőbizottság elnöke. Idén július 6-10-e között rendezik meg a nemzetközi viadalt a hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodában.

A bajnokságra 43 delegációt várnak Európából. Közel 1000 sportolóra, kísérőre, szurkolóra és sportturistára számítanak Hódmezővásárhelyen.

– Az uszoda fejlesztését április 30-áig szeretnénk lezárni annak érdekében, hogy az ifjúsági úszó Európa–bajnokság előtt  rendezhessenek versenyeket – tette hozzá a helyi szervezőbizottság elnöke.

Július 3-ától érkeznek majd a csapatok, akiknek önkéntesek segítenek. Eddig 100 fiatal jelentkezett erre a munkára.

 

Megszakítás