Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

47-es út északi elkerülő

  • A Csongrád Megyei Állami Közútkezelő Kht. megbízásából, a Tetthely Mérnöki és Szolgáltató Kft. 2000. decemberében elkészítette a Hódmezővásárhely északi elkerülő út megvalósíthatósági tanulmányát.
  • A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ megbízásából, a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. 2009. májusában elkészítette „A 47 sz. főút fejlesztésének kérdései” című döntés előkészítő tanulmányt, Debrecen és Berettyóújfalu, Berettyóújfalu és Békéscsaba, valamint Békéscsaba és Szeged között a romániai elképzelésekre is tekintettel.
  • A Magyar Kormány 2006. decemberében fogadta el a 2007-2013 közötti időszakra vonatkozó Közlekedés Operatív Programot (KÖZOP) , melynek egyik prioritása a térségi elérhetőség javítása. Hódmezővásárhely Megyei  keretében projekt javaslatot nyújtott be a Hódmezővásárhely teljes északi elkerülő út építéséhez. ( a 47. sz., 45. sz. , és 47 sz. főutak között) előkészítő munkái közül a Megvalósíthatósági Tanulmány elkészítésére, melyet a 2010. szeptember 23-án megtartott Kiemelt Projekt Zsűri ülésen támogatásra ítéltek meg.
  • A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szintén KÖZOP keretében projekt javaslatot nyújtott be a 47. sz. főút Békéscsaba – Szeged közötti szakasz előkészítő munkáinak elvégzésére. A 2009. szeptember 3-án megtartott Kiemelt Projekt Zsűri ülésen a kérelmek elbírálásánál elrendelés történt, hogy a 47. sz. főút teljes Szeged – Békéscsaba közötti szakszát összefüggő projektként vegye fgyelembe, arra egységes Megvalósíthatósági Tanulmány készüljön, mely figyelembe veszi a különböző projektek előkészítettségi állapotát és Nagyprojekt Támogatási Kérelem készüljön.

Tájékoztató a Hódmezővásárhely elkerülő út Tanulmány tervéhez
Megszakítás