Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

48 egyesület 243 versenyzője vett részt az 56. Úszó Országos Serdülő Bajnokságon

48 úszóegyesület 243 versenyzővel vett részt Hódmezővásárhelyen a Gyarmati Dezső Sportuszodában, az 56. Úszó Országos Serdülő Bajnokságon. A versenyzőket Almási István alpolgármester mellett Güttler Károly utánpótlás szövetségi kapitány, kétszeres olimpiai és világbajnok úszó köszöntötte.

Sikeres pályázatának köszönhetően Hódmezővásárhely egymás után három alkalommal rendezhette meg a Gyarmati Dezső Sportuszodában az Úszó Országos Serdülő Bajnokságot. A tavalyi sikeres lebonyolítást az idei követte.

– Nagy örömömre szolgál, hogy az 56. Úszó Országos Serdülő Bajnokságot itt, Hódmezővásárhelyen rendezik. Külön öröm számunkra, hogy Gyurta Gergely és Dániel mellett a vásárhelyi születésű Risztov Éva is itt készült fel az olimpiára. Nagyon oda kell figyelni ezekre a fiatalokra, akik most itt úsznak, hiszen nagy valószínűséggel közülük kerül ki az a versenyző, aki hazánkat méltóképpen képviseli a jövő ötkarikás versenyeinek egyikén. Ezt a mostani versenyt második alkalommal rendezi meg Vásárhely. Ez azt bizonyítja, hogy tetszik uszodánk a sportolóknak, szívesen jönnek ide, és számtalan külföldi úszó is itt készül a versenyekre – mondta Almási István alpolgármester.

A bajnokságon 1996-ban és 1997-ben született fiúk és 1998-ban illetve 1999-ben született lányok úsztak. 48 egyesület összesen 243 versenyzővel állt rajtkőhöz. A vásárhelyi egyesületet 12 fiatal képviselte.

– Úgy érzem ez a 12 versenyző jól felkészült. A mezőny borzasztó erős. Próbálunk minél több számban döntőbe kerülni. Nagyon sok függ a pillanatnyi felkészültségtől. Én úgy gondolom, lesznek olyan versenyszámok, amelyekkel döntőbe tudunk kerülni – mondta Csókay Miklós, a Hód Úszó SE vezetőedzője a bajnokság kezdetén.

A versenyzőket az ünnepélyes megnyitón Güttler Károly utánpótlás szövetségi kapitány, kétszeres olimpiai és világbajnok ezüstérmes úszó is köszöntötte. Az olimpikon véleménye szerint minden évben sokat fejlődnek a gyerekek.

– Ebben a korban és még a fiatalabbaknál is sűrűn előfordul, hogy akár több másodpercet is javítanak egy-egy versenyszámban. Nagyon sok ügyes gyerek van a most zajló megmérettetésen is. Miután jövőre Európa-fesztivál lesz, mindenképpen ebből a korcsoportból kerülnek ki a válogatott versenyzők, akik azon részt fognak venni – mondta Güttler Károly utánpótlás szövetségi kapitány.

Megszakítás