Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

600 adag ételt és ruhákat osztottak a rászorulóknak

Több keresztény szervezet aktivistái fogtak össze a hétvégén: 600 adag gulyáslevest, valamint több mázsa ruhát osztottak szét a rászorulók között. A segélyakciónak a helyi Hit Gyülekezetének Szántó Kovács János utcai épülete adott otthont.

A Hit Gyülekezete, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata, a Hites Adakozók Hálózata, valamint a Hit Szeretetszolgálatának összefogásával valósult meg az a segélyakció, amelynek során 600 adag gulyáslevest és több tonna ruhát osztottak szét a vásárhelyi rászorulók között a hétvégén.

– A Hit Gyülekezetének van egy országos segélyszervezete, a Hites Adakozók hálózata, és az ő erőteljes közreműködésükkel került sor a ruha és ételosztásra. Ők hoztak nagy mennyiségű ruhát Budapestről, illetve azokat a technikai berendezéseket, amelyekkel az ételosztást meg tudtuk valósítani. A helyi gyülekezetben is hetek óta gyűjtést szerveztünk. A két szervezet közreműködésével tudtuk ezt a napot megvalósítani – mondta Szűcs Gábor, a Hódmezővásárhelyi Hit Gyülekezetének vezetője.

Varga Jánosné hattagú családjának válogatott a ruhaneműk közül. A segélyakció nélkül – mint mondta – nem kerülhetett volna ajándék a fa alá, mert az ünnepre ajándékkal nem, csak nagy szeretettel és egy ünnepi ebéddel tudnak készülni.

– Nagy segítséget jelent, mert a rokkant nyugdíjból nagyon kevés a pénz. Pólókat, nadrágot válogattam a ruhák közül – mondta Varga Jánosné.

„Keresztény emberekként nagyon fontosnak tartjuk a hitünket, és azt, hogy a szeretetünket ne csak szóval, hanem valóságos cselekedetekkel is kifejezzük embertársaink felé” – mondta a rendezvényen a Hódmezővásárhelyi Hit Gyülekezetének vezetője.

Megszakítás