Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

644 millió forintos pályázati lehetőség nyílik a kistérségben élők számára

Több mint 644 millió forint értékben pályázhatnak magánszemélyek, vállalkozók, civil szervezetek Mártélyról, Székkutasról és Hódmezővásárhely külterületéől mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére, turisztikai tevékenység ösztönzésére, vidéki örökség megőrzésére, valamint falumegújításra és fejlesztésre a Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesületnél.

A Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretein belül a kistérségben összesen 644 millió forint értékű forrásból biztosít támogatást. Mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére, illetve a turisztikai tevékenység ösztönzésére április hónaptól, falufejlesztésre és felújításra, valamint a vidéki örökség megőrzésére szeptembertől lehet majd pályázni.

– Az egyesület célja, hogy ennek a 644 millió forintnak a megpályáztatása, illetve a források pályázókhoz való eljuttatása még ebben az évben megtörténjen, mert ha ebből az összegből megmarad valamennyi, azt a Vidékfejlesztési Minisztérium Központilag fogja megpályáztatni és az egyesületnek további pályázatok kiírására már nem lesz lehetősége – mondta Benkő Zsolt, a Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület munkaszervezetének vezetője.

A pályázati lehetőség Mártély és Székkutas kül- és belterületére, valamint Hódmezővásárhely külterülete esetében a vidéki örökség megőrzése, valamint a turisztikai célterületre, ezen belül a helyi védettséget élvező épületek, és a természeti örökség fejlesztésére vonatkozik.

– Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése tárgyában 64 millió forint értékben, turisztikai tevékenység ösztönzésében 70 millió forint összegben, vidéki örökség megőrzése tekintetében pedig 330 millió forint, valamint a falumegújítás és fejlesztés címén szereplő pályázati kiírásra 180 millió forint összegben lehet pályázni – tette hozzá Benkő Zsolt.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. tengelyében, a Leader pályázatok esetében az egyesületnek megközelítőleg 100 millió forint megpályáztatására lesz lehetősége az ősz folyamán. Az egyesület új székhelyén, a hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal első emeletének 14. szobájában várja az érdekelteket.

Megszakítás