Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

70 millió forintból újult meg a Rárósi utcai rendelő

Megújult külsővel és modern felszereltséggel várja a hódmezővásárhelyi Rárósi utcai rendelő a betegeket. Az épületre mintegy 70 millió forintot költöttek.

400 millió forintot költ az önkormányzat orvosi rendelők felújítására Hódmezővásárhelyen.

 

– Amikor beszélgettem a háziorvosokkal, azt mondták, nem elég itt megállni, hiszen ez csak négy orvosi rendelő, 12 praxis. Azt kérték, segítsünk azoknak a háziorvosoknak is, akik ebben a programban nem tudtak részt venni, saját rendelővel rendelkeznek. Segítsük őket is abban, hogy minél magasabb színvonalon tudják a vásárhelyi betegek kiszolgálását elvégezni. Ezért a többi praxis képviselőjével is találkozom. Összegyűjtjük azokat a kéréseket, elképzeléseket, amelyeket ők fontosnak tartanak szolgáltatásaik fejlesztése érdekében – fogalmazott Hegedűs Zoltán, a Rárósi utcai rendelő átadásán alpolgármester.

 

Nem mindegy, hogy egy beteg milyen körülmények között találkozik orvosával – mondta Fekete Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője.

 

– Azt gondolom, hogy nagyon jó döntést hozott a városvezetés arról, hogy felújítja a háziorvosi rendelőket. A béke-telepiek és a csúcsiak olyan orvosi rendelőben tudnak a háziorvosokkal találkozni, ami méltó a mai kor követelményeihez – jegyezte meg az önkormányzati képviselő.

 

Dr. Török Katalin és Dr. Bálint László háziorvosok egy alapjaiban megújult, kibővített és a mai igényekhez alakított rendelőben várhatják betegeiket a Jókai utca és a Rárósi utca sarkán. Ebben a körzeten a két háziorvos közel négyezer ember egészségéért felel, a rendelőben éves szinten közel harmincezres betegmegjelenést regisztrálnak.

 

– Nagyon elégedettek a betegek, akik eddig idejöttek. Teljesen megszépült, átalakult a rendelőnk, kibővült, megváltozott. Török doktornővel külön rendelünk. Én azért is örülök neki, mert 1977 novemberében léptem be ennek a rendelőnek az ajtaján, és már akkor a legrozzantabb, legrokkantabb névvel illették ezt a rendelőt. Húsz évvel később felújítottuk, most megint elhanyagolt állapotban volt, és most teljesen átalakult. Csodálatos új élmény! Megnagyobbodtunk, megszépültünk. A betegek is ezzel a visszajelzéssel éltek. Nagyon vártuk már ezt a felújítást – osztotta meg dr. Bálint László.

 

Legközelebb a Széchenyi téri rendelőt adják át, a cél, hogy három éven belül – hasonló mértékben – az összes megújuljon Hódmezővásárhelyen.

 

Megszakítás