Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

70 millióra lehet pályázni turisztikai tevékenységgel

A turisztikai tevékenységek ösztönzésére is pályázatot ír ki a Leader helyi akció csoportja. Erre a célra összesen 70 millió forintot különítettek el. Az igénylők minimálisan egy millió forintot kaphatnak. A kérelmeket júliustól lehet benyújtani egészen a hónap végéig a Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesülethez.

A mártélyi és a székkutasi mikrovállalkozások fejlesztése mellett a helyi Leader akció csoportja a turisztikai tevékenységgel foglalkozók számára is biztosít támogatási lehetőséget, ha profiljukat erősíteni vagy bővíteni szeretnék a jövőben.

– A turisztikai tevékenységek ösztönzése című pályázat a Hódmezővásárhely külterületén megtalálható vállalkozások, illetve a civil szervezetek számára nyújt támogatási formát. Ezen kívül az egyéb külterületeken – mint Batida, Kútvölgy, Erzsébet vagy Szikáncs, lehet szálláshelyek létrehozására pályázni. De ezen kívül is még nagyon sok tevékenység van, ami vidéken megtalálható, és amelyek preferálva vannak. Ilyen többek között a bor, a vízi, a horgász, a vadász turizmus, illetve az agroturisztikai tevékenységek fejlesztése, mint a helyi termékek népszerűsítése – mondta Benkő Zsolt települési képviselő.

A pályázat kiírói abban bíznak, hogy a pályázati rendszert minél többen veszik majd igénybe, hiszen az erre szánt keretösszeg jelentős.

Megszakítás