Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

80 éves az U-1 Postagalamb Sportegyesület

Az U-1 Postagalamb Sportegyesület díjátadó ünnepségét tartották a hétvégén. Az országos és nemzetközi szinten is elismert tenyésztőket tömörítő szervezet megalakulásának 80 éves évfordulóját is ünnepelte. 

Hódmezővásárhelyen egy nagy múltú mind országos, mind nemzetközi szinten elért eredményei és taglétszáma alapján is jelentős postagalamb egyesület működik. Az 1932-ben, vagyis 80 éve alakult U-1 Postagalamb Sportegyesület szombaton az újabb versenyszezon megkezdése előtt, az elmúlt év legsikeresebb tenyésztőit díjazta.

– A 2011-es év az egyesület szempontjából kimagaslóan jól sikerült. Ezt úgy kell mérni, hogy egyesületünk több más egyesülettel tagszövetséget alkot, és 28 tagszövetség alkotja a Magyar Postagalamb Sportszövetséget. A mi egyesületünk a Dél- Tisza Tagszövetségben van. Ez az ország egyik legnagyobb tagszövetsége, több mint 350 főt foglal magában. Szép eredményeket értünk el egyesületi szinten túl, tagszövetségi és országos tekintetben is, de nemzetközi teszttelepeken is jól szerepeltek galambjaink – mondta Kovács Mihály, az U-1 Postagalamb Sportegyesület elnöke, a Nemzet Postagalambásza.

Az általános bajnokságban, amely magába foglalja közép- és hosszútávú versenyeket, illetve az összetett bajnokságban Soós Bálint, Marton Péter, valamint Kovács Mihály és András galambjai szerepelnek évről évre a legjobban.

Az egyesület tagjai országos szinten is jó eredményeket értek el, mivel Kovács Mihály és András galambjai ezüstérmet szereztek és egy Szeged melletti nemzetközi teszttelepen, a világ legnevesebb galambászainak megmérettetését első helyezést értek el.

A 100 fős díjátadó rangját mutatja, hogy a Magyar Postagalamb Szövetség országos elnöke is ellátogatott az eseményre.

– A galambszeretet mellett itt komoly tudományos munka is folyik, hiszen ez a 80 év, amit a postagalambászat terén eltöltöttek, nagyon jó alapot ad. Itt egy szakmailag jól felkészült és egymást segítő közösség van. Úgy gondolom, olyan bázisanyaggal rendelkeznek, amely országos, sőt nemzetközi szinten is megállja a helyét – mondta Bárdos István, a Magyar Postagalamb Sportszövetség elnöke.

A helyi egyesület arra törekszik, hogy 2012-ben is hasonló elismeréseket szerezzenek, sőt ha lehet, túlszárnyalják azokat.

Megszakítás