Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

88 diák jelentkezett a fizikai feladatmegoldó versenyre

Hétvégén rendezték Hódmezővásárhelyen a református középiskolák számára kiírt XVI. Tornyai Sándor Országos Fizikai Feladatmegoldó Versenyt, amelyre 88 diák jelentkezett. A megmérettetés egyik érdekessége, a fiatalok egyéni kísérleti bemutatója volt.

Pénteken délután vette kezdetét a 16. alkalommal megrendezett országos fizika verseny, amely Tornyai Sándor fizikus nevét viseli. Idén húsz iskola 88 diákja vett részt a megmérettetésen, amelyre többek között Pápáról, Sárospatakról, Miskolcról, de a határon túlról, Erdélyből és Kárpátaljáról is érkeztek versenyzők. A közös imádság után a diákok két tudományos előadást hallgattak meg, amelyek mintegy kedvcsináló programként szerepeltek a szombati verseny előtt.

– A feladatokat a SZTE két oktatója állította össze: Dr. Hilbert Margit és Dr. Varga Zsuzsa. A kérdésekről mi szervezők sem tudhattunk meg korábban semmit a verseny tisztasága érdekében – adott tájékoztatást Berecz János, a Bethlen Gábor Református Gimnázium tanára, a fizikai munkaközösség vezetője.

A kétnapos rendezvény egyik legérdekesebb színfoltja a diákok egyéni kísérleti bemutatója volt.

– A diákok önkéntes alapon hozhatnak olyan kísérleteket, amit meg szeretnének mutatni társaiknak. Ebben az évben három diák jelezte, hogy saját maga készítette eszközökkel áll elő és mutat be kísérleteket- mondta Berecz János.

A XVI. Tornyai Sándor Országos Fizikai Feladatmegoldó Verseny végeredményeként első helyen Antalicz Balázs, a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákja végzett, a második helyezés Debrecenbe, míg a harmadik Bonyhádra került.

 

Megszakítás