Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

9 járművel 24 órában takarítja az utakat az A.S.A.

Összesen kilenc gépjárművel a nap 24 órájában takarítja az A.S.A Köztisztasági Kft. az utakat Hódmezővásárhelyen.

Péntek óta éjjel-nappal dolgoznak a tisztítógépek, hogy a sok hó ellenére is biztonságosan lehessen közlekedni Hódmezővásárhelyen. Az utakon öt, a kerékpárutakon pedig négy jármű végzi folyamatosan munkáját, sózza az utat és kotorja a havat.

– A helyzet konszolidálása már vasárnap megtörtént, de az ismételt hóesés miatt újra csatarendbe kellett állítania a gépeket, hiszen közel 50 centiméter vastagságú hóréteget kellett eltakarítani. Bízunk benne, hogy honlapra már mindenki ki tud állni az autójával és tud közlekedni – mondta dr. Kovács Pál, az A.S.A Köztisztasági Kft. ügyvezető igazgatója.

Ilyenkor mindig a legnagyobb forgalmat bonyolító főutak és gyűjtőutak élveznek előnyt és csak utána következnek a kisebb utcák és közök. Most is ezt a sorrendet követték és követik az A.S.A munkatársai.

– Kedd estére tervezünk egy komoly alásózást az egyes és kettesrendű fő- és gyűjtőutak esetében, ami várhatóan az enyhébb időjárási viszonyok eredményeképpen lehetőséget ad arra, hogy a maradék hótól is mentesítsük a fő- és gyűjtő utakat. Majd ezek után jöhetnek azok a munkálatok, melyek a város komfortosabbá tételét célozzák – tette hozzá dr. Kovács Pál.

A parkolás néhány helyen még mindig problémás, hiszen az eltakarított hó éppen az utak mentén tornyosult fel, ahol egyébként az autóknak kellene állniuk. Így a jelenlegi viszonyok akkor szűnhetnek meg véglegesen, ha a hó teljesen elolvad. Bár erre az időjárás előrejelzések szerint még egy hetet biztosan várni kell, de addig is az A.S.A – amennyire csak lehet – igyekszik biztosítani a parkolást is. A járdák esetében arra kérik a lakókat, hogy mindenki maga tisztítsa el a háza előtti részt, hiszen ezzel tehet a legtöbbet maga és mások biztonsága érdekében.

Megszakítás