Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

900 diák futott a diákolimpián

Mintegy 900 diák nevezett a vásárhelyi tankerület valamennyi intézményéből az idei városi mezei futó diákolimpiára. 

 

– Ez egy tömegsport jellegű esemény. Arra biztattuk a testnevelőket, hogy ha nem sportolnak, illetve, ha csak hobbi szinten, vagy testnevelés órákon futnak. Mindenkinek szeretnénk mozgási lehetőséget biztosítani – mondta Petrócki Ádám, a Hód-mentor SE elnöke, a városi mezei futó diákolimpián, az Európa Parkban.

 

Korcsoportonként egyéniben, illetve csapatszinten is az első helyezett a szegedi megyei diákolimpiára jut tovább, ahonnan a legjobbként kikerülők a gödöllői diákolimpián is részt vehetnek. Az V. korcsoportban a lányoknál végig hatalmas fölénnyel teljesítve a távot elsőként Tóth Andrea ért célba, aki rendszeresen edz, három éve erősíti a tájfutók helyi csapatát. A 15 éves lány megvédte tavalyi diákolimpiai aranyérmét.

 

– Próbáltam magam tartani ahhoz, hogy ne fussak el az elején, és a végén tegyem bele a legtöbb erőmet – mondta Tóth Andrea.

 

A mai verseny olyan jól sikerült, hogy akár a jövő évi országos diákolimpiai döntő rendezési jogának elnyerésére is referencia lehet.

 

– Éppen ennek az apropóján, ha már ilyen sikeres rendezvényt tudunk lebonyolítani, akkor a következő évben szeretnénk megpályázni a mezei futó diákolimpia országos döntőjének a rendezését. Ez már hosszú évek óta Gödöllőn van. Egy óriási versenyről beszélünk. Több ezer gyermek vesz rajta részt. Mindent meg fogunk tenni a Magyar Diáksport Szövetség irányában, hogy a rendezést elnyerhessük – mondta Horváth Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Diáksport Egyesület elnöke.

 

Az évről évre egyre növekvő számú résztvevők aránya azt mutatja, hogy népszerű a futósport a városban, amelyet a kiépített infrastruktúra is erősít, hiszen sokan edzenek a népkerti rekortán pályán is.

 

Megszakítás