Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

900 millió forintból újul meg a Szabadság tér és környéke

„Megújul a Szabadság tér” címmel lakossági fórumra hívja az önkormányzat a környék lakóit. Arra kérik a vásárhelyi polgárokat, mondják el, mit tennének érte, mi hiányzik belőle, és hogy milyen legyen a Szabadság tér. A környék megújítása 900 millió forintból valósul meg jövőre.

Mintegy 695 millió forint uniós pályázati támogatással, és 196 millió forint önkormányzati vállalással valósul meg a Szabadság tér teljes rehabilitációja. Hét társasház homlokzata újul meg, de megtörténik az épületek nyílászáróinak cseréje is. A beruházás tartalmazza a Szent István Iskola felújítását, közösségi élettérré való fejlesztését. Új játszótér is épül a környéken és a Szabadság téri lakótömbön belüli utak, járdák és zöld felületek teljes rekonstrukciójára is sor kerül. A programhoz kapcsolódik a Szent István plébánia felújítása, valamint a lakótömb mellett található stadion öltözőrendszerének teljes energetikai- és épület felújítása, továbbá a piactéri pavilon tetőszerkezetének és épületének megújítása.

A Szabadság téri Szociális célú Városrehabilitációs Program megálmodói az ott lakók véleményére is kíváncsiak. Hétfőn este fél ötkor várják az érdeklődőket a tér játszótere melletti nagy udvarra, illetve eső esetén a Szent István Általános Iskolába.

A felújítások mellett a pályázat segíti a munkaerő-piaci beilleszkedést, a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatását és a családsegítő szolgáltatás kiterjesztését is.

Megszakítás