Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A Bibó István Szakkollégium hallgatói jártak az Emlékpontban

A budapesti Bibó István Szakkollégium hallgatói jártak a hódmezővásárhelyi Emlékpontotban. A szakkollégisták az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász és politológia szakosai lehetnek.

 

A budapesti Bibó István Szakkollégium hallgatói keresték fel a hódmezővásárhelyi Emlékpontot. A szakkollégisták az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász és politológia szakos hallgatói lehetnek, s a szakkollégium az elmélyültebb kutatómunka lehetőségét biztosítja tagjainak kurzusain.

 

A tizennégy fős csoport, melyben helyet kaptak más egyetemisák is, Franczel Richárdnak, a Bibó István Szakkollégium oktatójának vezetésével érkezett Hódmezővásárhelyre a Magyarország alkotmányos intézményei című szakkollégiumi kurzus keretében. A hallgatókat előbb Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő fogadta a városházán, majd az Emlékpontban Miklós Péter történész. Megtekintették többek között a munkásőrség hódmezővásárhelyi történetét bemutató időszaki tárlatát.

 

A tárlatvezetést követően Franczel, a Bibó István Szakkollégium oktatója azt mondta, fontos a hallgatók látókörének bővítése, hogy megismerjék nemcsak országos, de helyi szinten is milyen súlyos következményekkel járt az államszocialista rendszer több évtizedig tartó erőszakos fenntartása.

 

Megszakítás