Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A Csodaházban konzultált Hegedűs Zoltán

A szociális ellátásért felelős szakemberekkel is tárgyalt Hegedűs Zoltán alpolgármester a Csodaházban. Ebben a szektorban több fenntartó látja el a feladatokat, mégis összehangolt munka zajlik. A szolgáltatások széles köre megtalálható, így minden rászorulóra oda tudnak figyelni Hódmezővásárhelyen.

 

Többek között a Kapcsolat Központ, a Szivárvány Otthon, a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató, a helyi Vöröskereszt vezetői és több civil szervezet képviselője vett részt azon az egyeztetésen, amely a szociális ágazat aktuális helyzetét és jövőbeni kihívásait tárta Hegedűs Zoltán alpolgármester elé. Hódmezővásárhelyen a szociális szférában szinte minden ellátási forma megtalálható és az ágazatban dolgozók szoros kapcsolatot tartanak fenn egymással annak érdekében, hogy valamennyi rászoruló megkapja a szükséges segítséget.

 

 

– Beszéltünk arról, hogy jó lenne a Vöröskeresztnek egy olyan iroda, amely a földszinten található, mert sok idős ember látogatja őket. Jelenleg az első emeleten lehet a szervezetet felkeresni, ami nem igazán a megfelelő hely. De az is szóba került, hogy a hajléktalanokat ellátó szállónak a felújítása, esetleges funkcionális bővítése szükséges lenne. Itt kezdeményeztem egy beszélgetést a jövő héten, hogy a helyszínen is megnézzük, miben tudunk együttműködni – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

 

Hódmezővásárhelyen a lakosságszámhoz képest kevés fedél nélküli ember él. Míg az utcákon alig látni hajléktalant, addig a 60-70 fő befogadására képes szálló tele van, különösen ilyenkor télen. Azért, hogy az éjszakára beköltözők önállóbb életvitelt tudjanak kialakítani, bővíteni kellene az intézményt.

 

 

– Vannak hatágyas szobák, és van egy 26 ágyas is, ehhez képest egy minőségi elmozdulás lenne, ha ezen tudnánk változtatni és 2 vagy három fős szobákba tudnánk elhelyezni az embereket. 5- 6 szobának a kialakításáról lenne szó, ami a meglévő területnek a beépítésével lenne megoldható – Korsós Sándor a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató igazgatója.

 

 

A konzultáció azzal az eredménnyel zárult, hogy a jövőben is rendszeresen találkoznak majd a szociális szférában tevékenykedő szakemberek a városvezetéssel.

Megszakítás