Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A Délút is támogatja az óvodaépítést

10 millió forinttal támogatja az új óvoda megépítését Mezőváriban a Délút Kft. – jelentette be Juhász Lóránt, a cég ügyvezető igazgatója. Ezzel a jelentős mértékű felajánlással eddig összesen 25 millió forint gyűlt össze. A hódmezővásárhelyi önkormányzat továbbra is arra buzdítja a helyi magánszemélyeket, civil szervezeteket és vállalkozásokat, hogy álljanak a nemes kezdeményezés mellé.

Hódmezővásárhely már többször bebizonyította, hogy összefogással, önzetlenséggel és szolidaritással nagy dolgokra képes – hangsúlyozta Almási István polgármester a Mezővári óvoda támogatásáról szóló sajtótájékoztatón. Az önkormányzat egy hónappal ezelőtt ugyanis arról döntött, hogy a kárpátaljai, többségében magyar lakta településen korszerű oktatási intézményt létesít, és ebből a célból gyűjtést indít. Elavult és szinte használhatatlan az óvoda épülete és az udvari játszótér is, pedig mintegy 100 gyermek tölti ott mindennapjait.

– Egy kisebb, fenntartható és gazdaságos óvoda létesülhet hódmezővásárhelyi segítséggel Mezőváriban. A szakemberek az új épület lehetséges helyét is kijelölték, a mostani óvodával szemben lévő telken – mondta Almási István polgármester.

Ahogyan már beszámoltunk róla, eddig több mint 100-an álltak a nemes cél mellé, és támogatták mintegy 15 millió forinttal az új óvoda megépítését Mezőváriban. Az adományozók között magánszemélyek, civilszervezetek és olvasókörök is megtalálhatók. A sorba a 25 éves szakmai múlttal rendelkező Délút Kft. is bekapcsolódott, hiszen jelentős, azaz 10 millió forintos felajánlást tett. A cégtől eddig sem állt távol a jótékonykodás, a Koraszülött Mentőszolgálatot, a Budapest-Bamako Rallyt és számos sporteseményt, illetve egyesületet támogatott.

– Helyi cégként szinte kötelességünknek éreztük azt, hogy egy ilyen nemes kezdeményezéshez csatlakozzunk. Szeretnénk kicsit precedensértékű felajánlást tenni, ezzel is talán kapacitálni a hasonló jellegű és hasonló gazdasági lehetőségekkel rendelkező cégeket, hogy álljanak a kezdeményezés mellé – mondta Juhász Lóránt, a Délút Kft. ügyvezető igazgatója.

Aki még szeretne hozzájárulni az mezővári óvoda megépítéséhez, az 115000092 – 11088592 számlaszámra juttathatja el támogatását. Az adományokat a polgármesteri hivatal házi pénztárában és a Fontana Takarékszövetkezet helyi fiókjában lehet befizetni.

Megszakítás