Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A Frittmann pincészet borait mutatták be

A Frittmann pincészet borait ismerhették meg az érdeklődők az Árpád utcai Tájházban.

A Magyarország első számú borászatai között jegyzett Frittmann pincészet hozta el borait a hétvégén az Árpád utcai tájházba. A családi vállalkozásban működő soltvadkerti borászat saját termesztésű szőlőjét dolgozza fel. A borokat, az igényes borfogyasztást népszerűsítő estet az italokat bemutató Frittmann Tamás jó ötletnek tartja.

– Így több emberhez eljutnak a borok és borászatok. A kevésbé hozzáértőket is meg lehet ismertetni a borokkal és a nedűben rejlő ízvilággal, amire egyébként nem nagyon nyílna lehetőség. Egy borfesztiválon nincs mindig mód ilyen szintű ismeretátadásra – mondta Frittmann Tamás borász.

Az est során a bormarketingről is szó esett. A meghívott szakértő szerint a jó bornak is kell a cégér, amit Magyarországon nehezen vesznek tudomásul.

– A világon mindenütt így van, a leggazdagabb és a legjobban működő borvidéken, a leghatékonyabb nemzeti bormarketingek esetében is döntő és fontos elem, hogy ismertetni tudják a piacra kerülő márkákat és mindent, ami a borkultúrához hozzátartozik, például egy ilyen rendezvény – mondta Dlusztus Imre, borászati szakíró.

A szakértő szerint a magyar bor valóban a világ élvonalába tartozik.

Megszakítás