Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A helyi adók befizetéséről

A helyi adók, így az építményadó befizetésével kapcsolatos ismertetőket a napokban postázta ki a hódmezővásárhelyi önkormányzat. A korábban megszokottakhoz képest most egy héttel több idő áll rendelkezésre, tehát március 26-ig van mód mindenféle szankció nélkül rendezni a kötelezettségeket.

 

Az építményadóról szóló értesítőket az idén a megszokottól valamivel később kézbesítette a hódmezővásárhelyi önkormányzat, emiatt az eredetileg meghatározott március 19-ei határidő helyett, most március 26-ig teljesíthetik az adóbefizetést az ingatlantulajdonosok.

 

– Ez azt jelenti, hogy az adócsoport ezen időpontig nem számol fel késedelmi pótlékot és nem kezdeményez végrehajtást. Az adófizetési határidő minden vásárhelyi adózóra vonatkozik, most esedékes a magánszemélyek első negyedéves építményadója, valamint a további helyi adók és a gépjárműadó is – mondta Kurucz Roland, a helyi adócsoport vezetője.

    

A 101 négyzetméter alatti ingatlanok építményadójának lehetséges eltörlése közgyűlési döntésen múlik. A kipostázott értesítők erre vonatkozó tájékoztatást is tartalmaznak.      

 

–          Az egyenlegértesítő mellé kaptak egy levelet polgármester úr nevében, amely kérte az adózókat, hogy a közgyűlés döntésééig csak a soron következő adót fizessék meg. Pont azért, mert, ha még az idén eltörlésre kerül ez az adónem, akkor ne legyen túlfizetés – tette hozzá Kurucz Roland.

 

A helyi adók befizetése 15 ezer magánszemélyt érint, akik a megszokott módon, elsősorban a Polgármesteri Hivatal házipénztárában rendezhetik kötelezettségüket. Ennek minél gördülékenyebb lebonyolítása érdekében március 19-ig egy hosszított nyitva tartásra lehet számítani. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől – péntekig reggel 8-tól, este 8 óráig várnak minden adózót. Szombatonként pedig 8 – 12 óráig lesznek nyitva a házipénztárak. A helyi adócsoport vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy még a 3A Takarékszövetkezet pénztáraiban, vagy átutalással is be lehet még fizetni a helyi adókat. A kistérség környező településeinek pedig külön kihelyezett pénztári befizetést biztosítanak március 21-én és 22-én.

 

Az adóbefizetéssel kapcsolatos információk itt érhetőek el: https://ugyintezes.hodmezovasarhely.hu/-adougyek-2/adonaptar

 

Megszakítás